Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ШИШКІН І БОЙКО ВИСТУПИЛИ НА БОЦІ ЛАЗАРЕНКА В САН-ФРАНЦИСКО

П'ятниця, 27 лютого 2004, 10:11
У четвер в суді Сан-Франциско завершився раунд досудових слухань у справі "США про Лазаренка" за участю експертів щодо можливості розгляду в американському суді порушень українського законодавства.

У суді виступили юристи професор Фесенко, екс-депутат Верховної Ради Віктор Шишкін, колишній голова Верховного суду України Віталій Бойко, а також експерт Батлер.

Шишкін і Бойко виступали від захисту Лазаренка і намагалися довести нелогічність розгляду в суді США обвинувачень проти екс-прем'єра, які, за їхніми словами, ще не доведені в судовому порядку в Україні.

"З позиції українського законодавства, така справа не дійшла б до суду – це було перше, що я сказав адвокатам, коли зустрівся з ними", – заявив Віталій Бойко в суді.

Віктор Шишкін намагався довести, що стаття 81 прим. Кримінального кодексу України (захист економічних інтересів України і заборона на вивіз валюти за кордон) стосуються тільки юридичних осіб, або фізичних осіб, які є офіційними представниками установ і організацій.

Шишкін, зокрема, послався на відповідь Генпрокуратури на депутатський запит про наявність в Олександра Волкова валютних рахунків за кордоном.

Генпрокуратура тоді визнала, що Волков не порушив українського законодавства, відкривши рахунки на своє ім'я за межами України.

Суддя доручив обвинуваченню і захисту узагальнити основні протиріччя в думках експертів. Досудові слухання продовжаться наступної середи.

Як повідомив кореспонденту "Української правди" Віктор Шишкін, його приїзд і проживання в Сан-Франциско оплачувалися стороною захисту – Лазаренком.

Попередньо перше судове засідання в рамках процесу "США проти Лазаренка" призначено на 8 березня 2004.

Як очікується, одним з головних свідків з боку обвинувачення буде колишній партнер Лазаренка Петро Кириченко.

19 лютого суддя Мартін Дженкінс провів з ним закрите засідання. Експерти не виключають, що Кириченку були запропоновані умови, щоб він без побоювань давав свідчення щодо екс-прем'єра.

"Українська правда", Сан-Франциско


Читайте також:

Тяжкі передчуття, або Синдром Вавілова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування