КРАВЧЕНКО РАЗОМ ІЗ НІМЦЯМИ ПЕРЕВІРЯВ РОДИНУ В ШВАРЦВАЛЬДІ, ЯКА МОГЛА УБИТИ КУЧМУ

П'ятниця, 27 лютого 2004, 12:38
Генерал Валерій Кравченко відкидає звинувачення президента Леоніда Кучми, що він не виконував свої обов'язки під час отримання інформації про замах на главу держави.

"Кравченко переконаний, що діяв оперативно й чітко, і можливо, оточення президента про це його не поінформувало", – заявив депутат Микола Томенко, який напередодні зустрічався з Кравченком у Берліні.

"Кравченко разом із представниками німецьких структур перевірив адресу, за якою вказувалося, що іде підготовка до такої акції [замаху на президента]", – додав Томенко.

Він сказав, що ця перевірка "чітко й однозначно показала", що інформація стосовно замаху "є безпідставною".

"Це нагадує заколот грибників, які вчинили заколот у чернігівському лісі. Тільки тоді було багато грибників, а тут була одна грибниця", – пояснив депутат, згадавши історію 2000 року.

Томенко припустив, що ця історія із замахом на життя Кучми могла бути організована спеціально: "Ті люди, які готували перебування президента у Баден-Бадені, хотіли переконати німецьку сторону, що це перебування потребує вищого ступені безпеки й захищеності".

Зокрема, за словами Томенка, організатори приїзду Кучми "вимагали додаткових варіантів безпеки для президента й людей, які поруч із ним".

Наприклад, сказав Томенко, це стосувалося отримання всіма членами делегації дипломатичних номерів на автомобілі. "Німецька сторона вважала, що такі заходи безпеки недоречні", – зазначив Томенко.

Депутат повідомив, що Кравченко у разі необхідності готовий передати всю інформацію стосовно сім'ї, яку перевіряли на причетність до замаху на Кучму. За словами Томенка, вона мешкає у Шварцвальді, у місцині Чорний ліс.

Крім того, генерал готовий передати позицію німецьких структур, що "ця інформація була не тільки безпідставною, але і провокативною". "Оскільки в десятому наближенні ця сім'я не мала відношення до політичних речей, а тим більше терористичних актів", – зазначив Томенко.

Він сказав, що Кравченко постійно настоював на перевірці джерела інформації, а не тієї родини, "яка слухом не чула, що президент буде лікуватися в Німеччині".

За словами Томенка, Кравченко стурбований, що президент Кучма не поінформований про заходи, яких вжив Кравченко після появи інформації щодо замаху на главу держави.

Як відомо, у середу на прес-конференції Кучма заявив, що генерал Кравченко відмовився виконувати необхідні заходи в зв'язку з появою інформації про можливий замах на Кучму в Німеччині.

"Українська Правда"

Читайте також:

На Кучму готували замах у Баден-Бадені, але Кравченко не захотів його врятувати

КУЧМУ НЕ ЗБИРАЛИСЯ ВБИВАТИ У БАДЕН-БАДЕНІ


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News