НАКАЗИ, ЯКІ ОБУРИЛИ КРАВЧЕНКА, БУЛИ ЗАКОННИМИ

Субота, 28 лютого 2004, 15:32
Екс-перший заступник глави СБУ Олександр Скибинецький вважає, що накази, які містяться у матеріалах генерала Кравченка, є законними.

"Я ознайомився з документами, котрі Кравченко інтерпретує як протиправні вказівки, що передбачають виконання політичного замовлення. Можу сказати, що в цих документах не міститься нічого, що могло б указувати на політичне замовлення", – сказав Скибинецький в інтерв'ю "Дзеркалу тижня"

Він підкреслив, що у документах немає "нічого такого, що могло б інтерпретуватися як завдання, яке виходить за рамки його повноважень як офіцера безпеки, покликаного стежити за забезпеченням інтересів України за кордоном і забезпечувати захист наших громадян, передусім членів офіційних і урядових делегацій, під час їхнього перебування за кордоном".

За словами Скибинецького, він навіть бачив одну з відповідей генерала на документ, який Кравченка називає "завданням щодо стеження за опозиційними представниками під час їхнього перебування за кордоном".

На питання, що ж у відповіді, він сказав: "Це звичайне листування. Воно цілком могло бути МЗС-івським. Там навіть немає нічого оперативного, що становило б великий секрет спецслужб. Ці документи цілком могли б виглядати як МЗСівське завдання. В них немає нічого особливого".

"Це звичайний інформаційний супровід подій міжнародного плану, що мають стосунок до Україні. Такий же супровід здійснювався б не тільки у разі поїздки представників "Нашої України" на форум, а, наприклад, при поїздці делегації Ради національної безпеки на якусь конференцію".

Характеризуючи Кравченка, Скибинецький сказав, що "близько я його ніколи не знав", але назвав його "досить розумним і досвідченим професіоналом".

"І водночас моє враження про нього, як про дещо замкнуту на себе і досить амбітну людину", - додав колишній перший заступник глави СБУ.

Коментуючи указ президента Кучми про деКДБізацію, він сказав, що документ "мало що змінить у роботі контррозвідки".

"Контррозвідка як система заходів для захисту інтересів країни працюватиме, використовуючи інші можливості, і для цього їй не обов’язково замикатися на присутності її працівників у міністерствах і відомствах".

"Що стосується деКДБізації, то мені здається, що з нею спізнилися років на 15", – додав також Скибинецький.

Читайте також:

Оприлюднено уривки таємних циркулярів генерала Кравченка

Генерал Кравченко: Якщо президент гарантує мені безпеку, я повернуся



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News