Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівництво Держдепу США їде перевірити ситуацію в Україні

Вівторок, 9 березня 2004, 23:00
Планується, що 24-25 березня Україну відвідає з візитом перший заступник державного секретаря США Ричард Армітедж.

Про це йшла мова на українсько-американських консультаціях з питань зовнішньої політики і безпеки, що проходять 9-11 березня у Вашингтоні, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у середу в посольстві України в США.

Там також говорилося про плани міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка навесні відвідати з візитом США.

У ході консультацій сторони домовилися активізувати міжурядовий і міжпарламентський діалог Україна-США з широкого кола питань.

Україна і США обговорили внутрішню ситуацію в обох країнах у контексті підготовки до майбутнього проведення президентських виборів.

Єльченко ще раз запевнив американську сторону в тому, що президентські вибори в Україні і підготовка до їхнього проведення будуть проходити у відповідності з усіма існуючими міжнародними нормами і нормами демократії.

Він також підкреслив важливість завершення конституційної реформи в Україні.

За словами українського заступника міністра, у ході консультацій сторони також обговорили ситуацію в Іраку і взаємодію України і США в цій країні у світлі підписання тимчасової конституції Іраку.

Українську делегацію очолює перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Єльченко, американську – другий заступник держсекретаря США Стівен Пайфер.

Як відомо, у понеділок екс-держсекретар США Мадлен Олбрайт закликала адміністрацію Джорджа Буша активніше підтримувати демократію в Україні.

"Президент Буш і посадові особи його кабінету повинні наполягати на вільних і чесних виборах, і вони повинні це зробити скоріше. Брудні технології можуть зумовити результат цих виборів задовго до голосування. Вищі посадові особи повинні відвідати Україну...", – писала Олбрайт.

Читайте також саму статтю екс-держсекретаря США:

Як допомогти Україні проголосувати

і ДЕРЖДЕП США ЗАЯВЛЯЄ ПРО НАПАД НА ДЕМОКРАТІЮ В УКРАЇНІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...