Бродський вимагає вибачень від Тимошенко і Мороза

Середа, 10 березня 2004, 14:01
Партія "Яблуко" вимагає від лідерів опозиції Юлії Тимошенко і Олександра Мороза зробити "однозначну заяву із засудженням антисемітизму і розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні, як це зробив лідер "Нашої України" Віктор Ющенко".

Про це йдеться у заяві лідера партії "Яблуко" Михайла Бродського, передає УНІАН.

У заяві сказано, що партія "Яблуко" повністю підтримує заяви лідерів опозиції у тому, що не може бути свободи в суспільстві без основоположного пункту – свободи слова. "Яблучники" ніколи не погодяться на обмеження індивідуальних свобод особи, не змиряться з цензурою в засобах масової інформації ні в якому її вигляді", йдеться у документі.

Проте в заяві сказано, що партія не брала участі в акції журналістів спільно з опозиційними силами проти цензури 9 березня: "Ми не можемо брати участь в… акції з абсолютно зрозумілої причини. До тих пір, поки Мороз, Іван Сподаренко, Іван Бокий не заявлять про свою однозначну позицію щодо антисемітської, ксенофобської і расистської спрямованості ряду статей у "Сільських вістях", ми не будемо перебувати з ними поряд на площі", сказано в документі.

"Партія "Яблуко" вимагає шанобливого ставлення до всіх громадян України і нагадує, що, за Конституцією, ми всі – український народ, незалежно від національності, віросповідання, кольору шкіри", – йдеться у заяві.

"Сьогоднішня політика, якою проводять соціалісти, все більше нагадує політику націонал-соціалістів гітлерівської Німеччини, а статті Василя Яременка в газеті "Сільські вісті" – коричневу книгу "Майн кампф". Партія "Яблуко" не допустить в Україні повтору жахів фашизму, боротиметься за те, щоб не сталося того, що трапилося в Баку і Придністров'ї, коли розігрування націоналістичної карти призвело до людських жертв і великої крові", – сказано в заяві.

"Соромно сьогодні, в двадцять першому столітті, бачити, як знову намагаються розіграти брудну карту антисемітизму, знову намагаються відкрити цю ганебну сторінку історії, яку вже, здавалося, назавжди перегорнуто і забуто в Україні", – вважає Бродський.

"Дуже шкода, але доводиться визнати, що провалля між партією середнього класу "Яблуко" і збанкрутілим режимом Кучми, який тисне свободу слова і вводить цензуру в ЗМІ, розпродає олігархам народне надбання і довів українців до зубожіння, ані трохи не менше тієї прірви, яка розділяє нас і расистів-антисемітів із "Сільських вістей", – стверджує він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування