Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєву не дозволять зняти імунітет з Турчинова та Хмари?

Середа, 10 березня 2004, 16:51
Комітет Верховної Ради з питань регламенту і депутатської етики відхилив в середу подання Генпрокуратури про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і взяття під варту народних депутатів Олександра Турчинова та Степана Хмари.

Про це розповів заступник голови комітету з питань регламенту В’ячеслав Коваль, повідомляє прес-служба Народного Руху України.

"Наше сьогоднішнє рішення засвідчило, що політичні переслідування народних депутатів України через Комітет з питань регламенту не проходять", – сказав він.

"Надання згоди Верховної Ради на притягнення народних депутатів України до кримінальної відповідальності є неможливим до прийняття парламентом закону, який би визначав особливості порядку притягнення народного депутата України до такої відповідальності", – підкреслив Коваль.

Засідання комітету з питань регламенту відбулося за участю генпрокурора Васильєва та слідчого в особливо важливих справах генпрокуратури Демиденка.

18 лютого цього року Генпрокуратура направила до парламенту нове подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності Турчинова і Хмари, яке, зазначає Коваль, за змістом нічим не відрізняється від попереднього, що вже розглядалося комітетом ще у липні 2003 року.

В результаті розгляду липневого подання комітет запропонував голові Верховної Ради повернути документ до Генеральної прокуратури як необґрунтований та такий, що не відповідає нормам чинного законодавства.

Подання Генпрокуратури, що депутати розглядали 10 березня, на думку Коваля, різниться від липневого лише "збільшенням апетиту" Генпрокуратури щодо позбавлення прав народних депутатів України у частині їх затримання і взяття під варту.

Читайте також:

Литвин захищатиме опозиціонерів від наміру Васильєва їх арештувати


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...