Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма залишив Медведчуку-молодшому шанс вступити до партії брата

Середа, 10 березня 2004, 17:23
10 березня президент наклав вето та повернув до Верховної Ради закон "Про внесення змін до Закону України "Про політичні партії в Україні", яким встановлювалась заборона працівникам Державної податкової адміністрації України бути членами політичних партій.

Відповідний законопроект №1288 був внесений ще в липні 2002 року народним депутатами, членами фракції СПУ Олександром Морозом, Йосипом Вінським та Валентиною Семенюк.

Після схвалення у першому читанні в липні 2003 року законопроект тричі не міг отримати необхідну кількість голосів для остаточного прийняття.

Так, 19 лютого законопроект був схвалений лише з третьої спроби, його представники всіх фракцій та груп (всього 321 голос "за").

Крім заборони членства у політичних партій для співробітників ДПАУ, закон також передбачав повідомлювальний принцип легалізації для первинних партійних організацій політичних партій (сільські та селищні осередки), що не мають статусу юридичних осіб.

Слід звернути увагу, що заборона членства у партіях поширювалась лише на Державну податкову адміністрацію України, відповідно не охоплюючи місцеві податкові інспекції та адміністрації.

Дивіться текст ветованого закону тут.

Як відомо, деякий час нинішній перший заступник голови податкової адміністрації Сергій Медведчук був членом Аграрної партії, хоча й підтримував іншу партію – СДПУ(О). Він також є членом партійної фракції СДПУ(О) у Львівській облраді.


Інформація Лабораторії законодавчих ініціатив


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування