НА ПРОЦЕСІ ЛАЗАРЕНКА СВІДКІВ З РОСІЇ НЕ БУДЕ, А УКРАЇНСЬКІ БУДУТЬ НА КАСЕТІ

Четвер, 11 березня 2004, 09:31
На процесі в справі колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, що починається в Сан-Франциско 15 березня, свідки з Росії давати свідчення не будуть, повідомили РІА "Новини" представники захисту й обвинувачення.

"Ми не бачимо жодної необхідності викликати для надання свідчень громадян Російської Федерації", – сказав в інтерв'ю РІА "Новини" один з адвокатів Лазаренка Деніел Говровіц.

За його словами, твердження обвинувачення про те, що підзахисний у 1996 році переводив на свої рахунки гроші, що призначалися для виплат "Газпрому", не підтверджуються фінансовими документами.

"Щоквартальні звіти показують, що в тому році Україна регулярно й у повному обсязі робила виплати за постачання російського газу", – відзначив Говровіц.

За його словами, для підкріплення позиція захисту будуть використовуватися відеозаписи допитів свідків, проведених улітку минулого року на Україні. Тоді представники американського правосуддя – як прокурори, так і юристи Лазаренка – допитали 26 осіб.

У свою чергу прокурор Марта Борщ відзначила, що обвинувачення зверталося до Генпрокуратури РФ із проханням про сприяння в одержанні свідчень ряду колишніх і нинішніх російських офіційних осіб, а також представників компаній "Газпром" і "Ітера", але одержало відмову.

"Що стосується письмових свідчень, що були узяті в січні в США по судовій повістці з колишнього першого заступника міністра фінансів РФ Андрія Вавилова, то питання про те, чи будуть вони представлені журі присяжних, поки не вирішене", – сказала Борщ в інтерв'ю РІА "Новини".

Вавилов був допитаний у Флориді з ініціативи захисту, однак і обвинувачення, за словами прокурора, знайшло в його свідченнях "деякі цікаві моменти".

Як думає Борщ, слухання справи в суді присяжних протриває близько десяти тижнів. "Це моя суб'єктивна оцінка. Точного терміну зараз не скаже ніхто", – додала вона.

Генеральна прокуратура США обвинувачує Лазаренка, який очолював український уряд з червня 1996 по липень 1997 року, у відмиванні в 1994-99 роках $114 мільйонів через американські банки, шахрайстві і перевезенні вкрадених авуарів. C 1999 року екс-прем'єр знаходився в американській в'язниці. У червні минулого року за клопотанням адвокатів Лазаренко був поміщений під заставу в $65 мільйонів під домашній арешт у Сан-Франциско.

РІА "Новини"


Читайте також:

У Америці Лазаренко посивів і став активним українським політиком

СУД НАД ЛАЗАРЕНКО ПЕРЕНЕСЛИ. Присяжним покажуть його маєток

Генпрокуратура стверджує: Лазаренко дав 150 тисяч доларів на підготовку убивства Волкова і Бакая

Тяжкі передчуття або Синдром Вавілова

Лазаренко: піввіковий ювілей

Лазаренко змінює захист в Америці

Андрій Вавілов про свідчення в справі Лазаренка

США vs Лазаренко. Частина 3

США vs Лазаренко. Частина 1

США vs Павло Лазаренко. Частина 2. Чорномирдіна хочуть допитати

Справа Лазаренка: важливий свідок захисту Кучма відмовився давати свідчення

США просять про допит українського президента

Чому будуть допитувати Марчука, Волкова і Бакая

Справа "США проти Лазаренко": про що б питали Кучму?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування