СИМОНЕНКО ПРОПОНУЄ ОГОЛОСИТИ ОЛБРАЙТ ПЕРСОНОЮ НОН-ГРАТА

Четвер, 11 березня 2004, 12:35
Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко заявляє, що колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт повинна бути оголошена персоною нон-грата в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у четвер.

"Я вважаю, що потрібно негайно оголосити її (Мадлен Олбрайт) персоною нон-грата для України, тому що вона загрожує Україні", – сказав Симоненко.

За його словами, у середу Олбрайт заявила: "Якщо не відбудуться вибори так, як ми хочемо, ми всі закриємо рахунки фізичних осіб і юридичних осіб за кордоном".

"Це нахабство, якого світ давно не бачив. А щодо України - це просто хамська поведінка", – заявив лідер комуністів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, у понеділок в американській газеті "Нью-Йорк Таймс" була опублікована стаття Олбрайт, у якій колишній держсекретар США висловила стурбованість ситуацією зі свободою слова в Україні і здивування щодо того, що Сполучені Штати надто стримано реагують на це.

Водночас Олбрайт не казала про закриття усіх рахунків. Вона лише зазначила: "Якщо ж вибори [в Україні] будуть нечесними, керівництво України повинно знати, що вступ до західних інституцій сповільниться, і що їх власні банківські рахунки і привілейовані візи їм не гарантовані. Як і у випадку, якщо партія Кучми буде перекроювати Конституцію на свою користь".

Читайте також саму статтю Олбрайт:

Як допомогти Україні проголосувати

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування