Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олігарх Ярославський зайнявся колесами

Четвер, 11 березня 2004, 13:01
Народний депутат України Олександр Ярославський (група "Демократичні ініціативи") контролює значну частку акцій ЗАТ "Спільне підприємство "Росава", найбільшого виробника шин для легкових автомобілів в Україні (Біла Церква Київської області).

Про це депутат заявив агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи повідомлення російських ЗМІ про появу нових акціонерів у ЗАТ "СП "Росава".

За його словами, відповідні операції відбулися ще близько року тому.

Ярославський також повідомив, що поки не розглядає можливість створення в Україні нафтохімічного холдингу на базі активів, що належать йому або дружнім компаніям.

Він додав, що це питання вимагає детального вивчення, однак поки воно не виносилося на порядок денний.

Як повідомлялося, російська газета "Відомості", посилаючись на звітність "Росави", нещодавно опублікувала інформацію про те, що афільована з російським холдингом "Амтел" ірландська компанія Tapistron Ltd. скоротила свою частку в СП із 51% до 25,5% акцій, а 24,5% акцій перейшли компанії Uni Metal Ltd, що, на думку видання, представляє інтереси УкрСіббанку (Київ).

Однак УкрСіббанк спростував факт покупки акцій ЗАТ "СП "Росава", лише нагадавши, що є партнером "Росави" у реалізації масштабної програми кредитування й інвестування після укладеної в березні 2003 року угоди з холдингом "Амтел" про стратегічне співробітництво з технічного переозброєння і поліпшення роботи СП.

Передбачалося, що УкрСіббанк і "Амтел" спільно профінансують програму по модернізації виробничих потужностей "Росави" вартістю $12 млн.

ЗАТ СП "Росава" створено в 1998 році на базі виробничих потужностей по випуску шин для легкових автомобілів ВАТ "Росава".

У власності контрольованого державою ВАТ "Росава" знаходиться 49% ЗАТ "СП "Росава". Раніше холдинг "Амтел" через Tapistron Ltd. володів 51% акцій ЗАТ.

Згідно з даними ГКЦБФР на початок 2004 року, номінальним власником 51% акцій СП "Росава" був УкрСіббанк, а на початку грудня 2003 року в реєстрі було зареєстровано Uni Metal (UK) Limited (Лондон) з часток 24,5%.

Статутний фонд ЗАТ "СП "Росава" - 209,69 млн. грн.

Ярославський до липня минулого року очолював наглядацьку раду УкрСіббанку, однак залишив цю посаду в зв'язку з обранням народним депутатом України, одержавши статус почесного президента банку.

Читайте також:

Найбагатші українці: Ахметов, Пінчук, Коломойський, Ярославський, Тарута, Медведчук


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування