18 травня Україна узаконить відносини з ЄС, щоб потім стати асоційованим членом

Четвер, 11 березня 2004, 13:43
План дій Україна – Європейський Союз планується затвердити 18 травня в Брюсселі під час засідання ради з питань співробітництва Україна-ЄС.

Результатом його виконання стане створення зони вільної торгівлі Украина-ЄС, заявив прем'єр-міністр Віктор Янукович у четвер у ході зустрічі з послами країн Євросоюзу і країн-кандидатів у ЄС, акредитованими в Україні.

Прем'єр нагадав, що в цей час продовжується робота по підготовці Плану дій. "Він стане основним інструментом нашого співробітництва на наступні 2-3 роки. Результатом виконання плану дій повинно стати створення зони вільної торгівлі і початок переговорів про підписання Європейської угоди про Асоціацію між Україною і ЄС", – сказав Янукович.

"Останні переговори, що відбулися між нашими делегаціями, показали, що розбіжності в підходах сторін близькі до компромісного рішення", – підкреслив він.

Іншим важливим питанням у відносинах Украина-ЄС глава українського уряду назвав підписання протоколу про приєднання нових держав-членів ЄС до угоди про партнерство і співробітництво між Україною і ЄС.

"Хотілося, щоб це питання вирішувалося комплексно з урахуванням обґрунтованої заклопотаності України в зв'язку з наслідками розширення Євросоюзу. Хотів би підкреслити, що Україна не має наміру гальмувати процес підписання протоколу про приєднання нових держав-членів ЄС до угоди про партнерство і співробітництво між Україною і ЄС і хотіла б підписати цей документ до 1 квітня нинішнього року", – сказав Янукович

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Україна планує стати асоційованим членом ЄС у 2007 році

Відстрочена Європа


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування