Польські парламентарії стали на захист радіо "Континент"

Четвер, 11 березня 2004, 16:52
Голова польсько-української парламентської групи Ян Бира (СЛД) має намір звернутися до українського парламенту з закликом з’ясувати обставини закриття київського Радіо "Континент".

Про це він заявив у четвер під час зустрічі польсько-української парламентської групи з послом України у Польщі Ігорем Харченком, повідомляє Українська служба Польського радіо.

На зустрічі польські депутати поцікавилися у посла України про обставини і причини закриття на початку березня радіо "Континент", яке транслювало передачі кількох незалежних західних радіостанцій, зокрема BBC, радіо "Свобода" та Української Служби Польського радіо.

Харченко запевнив польських парламентаріїв, що справа радіо "Континент" має виключно комерційний характер і пов’язана з тим, що керівництво цієї радіостанції не виконало відповідних зобов’язань.

"Погано, що ліцензію анульовано в той час, коли проблема становища інформаційних засобів в Україні опинилася в центрі уваги", – погодився український посол.

В той же час Ян Бира заявив, що справа закриття радіо "Континент" пов’язана не тільки з правовими питаннями, але також із проблемою обмежування свободи слова.

"У трансляціях радіостанції було таке, що не подобалося владі", – зазначив голова польсько-української парламентської групи.

Бира звернувся до депутатів та сенаторів із проханням, щоб вони уповноважили президію групи направити в цій справі спеціального листа до парламенту України, якщо голова українсько-польської парламентської групи Микола Жулинський підтвердить, що притягнення до карної відповідальності застосовується вибірково.

Бира пояснив, що радіо "Континент" транслювало передачі Польського Громадського радіо, а отже, закриття цієї радіостанції значно обмежує діалог поміж двома державами.

У свою чергу Харченко у розмові з польськими парламентаріями зазначив, що в Україні з невдоволенням сприйняли рішення польського уряду про приватизацію "Гути Ченстохова" без участі Індустріального Союзу Донбасу.

Як відомо, радіо "Континент", яке транслювало передачі Української Служби Польського радіо, закрили якраз напередодні відкриття президентами Польщі та України – Александром Кваснєвським та Леонідом Кучмою – Року Польщі в Україні, зазначає Українська Служба Польського радіо.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News