Омельченко передумав підвищувати ціни на транспорт

Четвер, 11 березня 2004, 17:06
Київ відклав підвищення цін на проїзд в усіх видах громадського транспорту, яке попередньо планувалося провести з 14 березня.

Про це сказав сьогодні в інтерв'ю журналістам прес-секретар Київського міського голови Олександра Омельченка Василь Метерчук, повідомляє УНІАН.

"Однозначно можна говорити, що з 14 березня підвищення не буде", – зазначив він. В інтерв'ю журналістам Омельченко повідомив, що за інформацією, яка надійшла до КМДА з міського управління юстиції, 10 березня Мін'юст направив до Мінекономіки, Мінфіну, Держкомунгоспу, Мінтрансу документ з новою методикою розрахунків тарифів на проїзд в усіх видах транспорту.

Омельченко наголосив, що йдеться про розроблену загальнодержавну інструкцію, робота над якою була проведена із запізненням на кілька місяців, оскільки ще в 2003 році прем'єр-міністр доручив зазначеним відомствам розробити нову методику розрахунку транспортних тарифів.

За словами мера, на сьогоднішній день в Україні та в Києві діє інструкція, затверджена наказом Держбуду в 2002 році. Мер наголосив, що розрахунки щодо перегляду тарифів на проїзд, запропоновані столичною владою, були зроблені якраз на базі цієї діючої інструкції. За словами мера, навіть за її нормами оптимальною ціною на проїзд в метро мала б бути, щонайменше, 1 гривня, а в інших видах транспорту – близько 92 копійок.

"Таким чином, якою б не була нова інструкція і скільки б часу вона не перебувала на затвердження, вона все одно б містила у собі вищі ціни на транспорт, ніж закладені в діючій інструкції", – наголосив Омельченко.

За його словами, консультації, які тривають у КМДА з Держкомунгоспом, столичним управлінням юстиції та комітетом захисту прав споживачів, дозволили знайти оптимальний варіант перегляду тарифів – згідно з ним, в Києві ціни на проїзд можуть бути в межах 80 копійок на всі види транспорту.

Мер наголосив, що навіть при такому варіанті і наземний транспорт столиці, і метрополітен в цьому році залишаться збитковими.

Читайте також:

Омельченко не оскаржував заборону підвищувати ціни на транспорт

Комуністи ніби проти Омельченка

Лавринович заблокував Омельченка в підвищенні цін на проїзд


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування