ЄВРОПАРЛАМЕНТ УХВАЛИВ РЕЗОЛЮЦІЮ ПРО ОСТАННІ ПОДІЇ В УКРАЇНІ

П'ятниця, 12 березня 2004, 10:45
Європейський парламент закликав уряд України поважати свободу слова. В ухваленій у четвер резолюції депутати засуджують закриття радіо "Континент" і газети "Сільські вісті" і вимагають від українських властей припинити насильство проти журналістів.

Обурення і критику викликали в депутатів Європарламенту останні події навколо українських ЗМІ. Парламентарії говорили, що ситуація з правами людини в Україні погіршується, і що працювати журналістом у країні стає дедалі небезпечніше.

"Ми закликаємо український уряд поважати свободу слова і вжити ефективних заходів, аби запобігти покаранню незалежних мас-медіа", – сказав парламентарій від Великобританії Глін Форд.

"Ми просимо уряд прояснити звинувачення в тому, що секретні служби отримали інструкції стежити за журналістами й іноземними політиками. Ми просимо українські власті забезпечити проведення президентських виборів в умовах якнайбільшої прозорості", – заявив європарламентарій.

Депутати Європарламенту висловилися за відправку до України спостерігачів за виборами. Окрім того, європарламентарії закликали Київ покращити умови утримання в'язнів і заарештованих та боротися з нелегальною торгівлею людськими органами, повідомляє Українська служба "Німецької хвилі".

На сайті "Нашої України" повідомляється, що за резолюцію стосовно подій в Україні проголосували 59 депутатів Європейського парламенту, 2 були проти.

На сайті "Нашої України" також вміщено переклад резолюції Європарламенту українською мовою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування