У статті Олбрайт Симоненко побачив громадянську війну

П'ятниця, 12 березня 2004, 12:38
Лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що адміністрація США вустами свого колишнього держсекретаря дає зрозуміти, що "Україна – це санітарний кордон між Азією і Європою".

У п'ятницю прес-служба КПУ поширила коментар Симоненка на статтю екс-держсекретаря США Мадлен Олбрайт у газеті "Нью-Йорк Таймс", у якій вона висловила стурбованість ситуацією зі свободою слова в Україні і здивування тим, що Сполучені Штати занадто стримано реагують на це.

На думку Симоненка, у такий спосіб США "нахабно" дають зрозуміти: "Україна – це зона стратегічних інтересів США, це санітарний кордон між Азією і Європою, це сировинний придаток дешевої робочої сили".

"І за таку Україну вони готові боротися", – додає Симоненко.

"Стаття пані Олбрайт черговий раз підтверджує те, що основою зовнішньополітичної доктрини США є встановлення світового панування через формування системи маріонеткових урядів", – вважає лідер КПУ.

Симоненко також стверджує, що при встановленні такого панування і формуванні подібної системи в хід йдуть "будь-які засоби, аж до розпалення братовбивчих громадянських воєн і воєнних інтервенцій під приводом захисту свободи і демократії".

"США не пошкодують мільярдів доларів, про що відкрито заявляє Олбрайт, на підтримку тих політичних сил, що будуть беззастережно виконувати всі їхні вказівки. І загрожує заблокувати закордонні банківські рахунки тих, хто стане на шляху Дядька Сема", – упевнений Симоненко.

"Більш нахабну і відверто цинічну заяву важко собі представити. Куди дивилася "демократ" Олбрайт, коли, відібравши по праву приналежним людям праці суспільні багатства, бандити-нувориші з кравчуковсько-кучмовської когорти ховали в банківських сховищах за межами України мільярди доларів?" – запитав Симоненко.

"Викладені в статті Олбрайт підходи до "демократизації" України – це не приватна думка, а завершальний етап довгострокової стратегії США у відношенні пострадянської України", – говорить лідер КПУ.

Читайте також:

СИМОНЕНКО ПРОПОНУЄ ОГОЛОСИТИ ОЛБРАЙТ ПЕРСОНОЮ НОН-ГРАТА

Читайте також саму статтю Мадлен Олбрайт:

Як допомогти Україні проголосувати


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування