Васильєв та Піховшек порушили права Лазаренка?

П'ятниця, 12 березня 2004, 15:43
Українські адвокати Павла Лазаренка заявляють, що конституційні права їх підзахисного грубо порушуються посадовими особами України.

"За відсутності судового вироку щодо Лазаренка ніхто не має права говорити, що той вчинив злочин", – ідеться у заяві адвоката Лазаренка Марини Довгополої щодо останніх виступів генерального прокурора України Васильєва та керівника відділу Генпрокуратури Дробиняка.

"Васильєв та Дробиняк, діючи як посадові особи, розповсюдили інформацію з порушенням ст.ст. 19, 62 Конституції України. Ними також порушено норми нового Цивільного кодексу України, який набрав чинності з 1 січня 2004 року, оскільки стаття 296 цього кодексу "Право на використання імені" прямо застерігає: "Ім’я фізичної особи, яка затримана, підозрюється чи обвинувачується у вчиненні злочину... може бути використане (обнародуване) лише у разі набрання законної сили обвинувальним вироком суду щодо неї..." – йдеться у заяві.

Щодо вищезгаданих незаконних дій генпрокурора Васильєва та його підлеглого Дробиняка Павлом Лазаренком підписано та направлено до суду першої інстанції скаргу на незаконні дії державного органу – Генеральної прокуратури України.

"Окрім того, нещодавно ведучий телепрограми "Епіцентр" Піховшек проанонсував демонстрацію на телебаченні стрічки про Лазаренка під назвою "Справа №64-4453", де йдеться про вбивства Щербаня та Гетьмана".

У заяві адвокати Лазаренка також стверджують, що анонсована паном Піховшеком кінострічка не може бути обнародувана, оскільки це заборонено та суперечить чинному законодавству. "Як відомо, новий Цивільний кодекс України містить статтю 278 "Заборона поширення інформації, якою порушуються особисті немайнові права". Тому подібні дії стосовно Лазаренка є неприпустимими", – йдеться у заяві.

Також у заяві стверджується, що "Павло Лазаренко через своїх українських адвокатів всіма правовими засобами боротиметься проти кожного випадку вчинення протиправних дій щодо нього".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування