Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін попереджує, чим обернеться перемога Путіна

Неділя, 14 березня 2004, 13:42
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін на виборах президента Росії, які відбуваються в неділю, віддав свій голос за кандидатуру нинішнього глави РФ Володимира Путіна.

"За президента (проголосував)", – сказав Чорномирдін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у неділю в Києві на виборчій дільниці в консульському відділі посольства РФ в Україні.

Російський дипломат переконаний, що результати виборів будуть сприяти поглибленню стабільності і підвищенню добробуту російського народу, а також подальшому розвитку україно-російських відносин, насамперед, в економічній сфері.

"У нас інших-то проблем немає", – сказав Чорномирдін, відзначивши при цьому, що "певних успіхів досягли, але потрібно зробити більше".

Посол також відзначив важливість якнайшвидшої синхронної ратифікації парламентами двох країн угоди про створення Єдиного економічного простору. "Немає необхідності затягувати", – підкреслив він.

Серед основних задач російського политикуму Чорномирдін назвав вироблення програми дій нового уряду РФ.

Відповідаючи на питання, чи вплинуть результати виборів у РФ на розв'язання питання про статус російської мови в Україні, Чорномирдін підкреслив, що це питання "повинний вирішуватися тут, на Україні, українським керівництвом", відзначивши, що це, насамперед, в інтересах тих українських громадян, "для кого російська мова є рідною мовою".

"Вісім мільйонів – це чисто росіяни, але вони є громадянами України. Я не думаю, що до цього можна просто так ставитися – легко. Кожний вправі обирати, якою мовою говорити, учитися", – сказав посол, додавши, що "проблема існує", однак у той же час він переконаний, що "усе встане на свої місця".

А відома російська естрадна співачка Алла Пугачова в неділю проголосувала на виїзній виборчій дільниці в будинку театру ім. Горького в Дніпропетровську, де вона в день виборів президента РФ перебуває з гастролями.

Після голосування Пугачова поспілкувалася з журналістами, однак відмовилася повідомити, за кого з кандидатів у президенти вона віддала свій голос.

"Я вибрала того президента, що гідний величі Російської Федерації. Хочу жити в цивілізованій, красивій Росії, тому обрала надійність", – сказала вона, відзначивши, що вважає своїм обов'язком взяти участь у виборах президента.

"Не можна лежати на дивані і нічого не робити – потрібно приходити і голосувати", – переконана співачка.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...