Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Мороз: Янукович хоче розв'язати собі руки перед президентської кампанією

Понеділок, 15 березня 2004, 13:36
СПУ, скоріш за все, утримається від голосування за нову Програму діяльності уряду.

Про це в інтерв`ю журналістам сказав лідер соціалістів Олександр Мороз, повідомляє УНІАН.

Мороз підкреслив, що соціалісти не відповідають за діяльність уряду, "власне, як і більшість". "Відповідає адміністрація президента, а оскільки вона ні перед ким не відповідає, можна владу здійснювати, не боячись відповідальності", – додав Мороз.

Відповідаючи на запитання, чому уряд ініціює підтримку Програми своєї діяльності, Мороз висловив думку, що урядовці мають намір "розв`язати собі руки для того, щоб брати участь у кампанії (виборів президента), не озираючись на позицію парламенту, який може дати таку оцінку, яка раптом не збігатиметься з намірами конкретної виконавчої влади сьогодні".

Мороз додав, що у виконавчої влади та президента плани "можуть змінитися у будь-який момент, і потім може надійти команда щодо ініціативи (про відставку уряду), як це було з урядом Віктора Ющенка".

Він також розповів про позицію фракції соціалістів щодо недоцільності розгляду і голосування по Програмі діяльності уряду в один день. За словами Мороза, доцільно було б голосувати у четвер, 18 березня, або наступного пленарного тижня.

Крім того, він сказав, що "це питання політичне, а не конкретно економічне". Існує "багато нюансів, на які необхідно реагувати законодавчому органу, в тому числі і виконання бюджету".

Фракція комуністів також не буде підтримувати нову програму уряду. Про це в понеділок заявив лідер комуністів Петро Симоненко в інтерв'ю журналістам.

Читайте також:

Звіт Януковича 16 березня не зможе привести до його відставки

У вівторок Янукович може одержати імунітет на рік


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування