Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко їде до США на суд Лазаренка?

Понеділок, 15 березня 2004, 22:19
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не виключає, що прибуде до Сан-Франциско для свідчень в рамках судового процесу "США проти Лазаренка".

"Ця поїздка – добровільна, боятися мені нема чого. Я пораджуся зі своїм адвокатом і визначу час приїзду. Заважати правосуддю я не буду", – сказала Тимошенко в інтерв'ю російській газеті "Известия".

Зі слів Тимошенко, її "запросили" в США для надання свідчень в справі Лазаренка.

"Я завжди була готова свідчити у справі Лазаренко і сприяти слідству, але я упевнена, що ця справа – політична. Я вже зустрічалася з американськими слідчими у Києві і давала їм пояснення", – також сказала Тимошенко.

Як відомо, судовий процес "США проти Лазаренко" з участю журі присяжних повинен початися в понеділок, 15 березня.

У інтерв'ю "Известиям" на питання, чи може справа Лазаренка стати справою Кучми, Тимошенко відповіла: "Це цілком вірогідно".

"Лазаренко роз'яснив американцям ситуацію, яка привела його за грати. Він розказав, що відбувалося на Україні, коли він був прем'єром, а Кучма – президентом. Лазаренко вже шість років в американському ув'язненні, хоч йому не винесено вирок. Це свідчить про те, що екс-прем'єр може багато що розказати про режим Кучми, за його справою стоїть велика політика", – сказала вона.

Тимошенко також заперечувала свою причетність до справи про розкрадання 450 мільйонів доларів з рахунків російського Міністерства оборони. "Ми зробили офіційний запит і отримали відповідь, що ніяких справ проти мене в Росії немає", – сказала вона.

"Проблема з корпорацією "Єдині енергетичні системи України", якою я керувала, виникла, коли київська влада заблокувала всю нашу продукцію, призначену для Росії. Вона була прийнята і схвалена Міністерством оборони Росії, але залишилася на українських заводах – Київ арештував російське майно", – пояснила лідер БЮТ.

Зі слів Тимошенко, серед арештованого майна були "труби, газоперекачувальні агрегати, колосальна номенклатура товарів для Міністерства оборони Росії, для будівництва житла для військових".

"Українська влада розправилася з "Єдиними енергосистемами України" і паралельно позбавила Росію цих товарів. Їх вартість - не 450, а 300 з копійками мільйонів", – також додала вона.

Кажучи про спроби Генпрокуратури притягнути Тимошенко до кримінальної відповідальності, вона відзначила, що "обвинувачення в контрабанді російського газу і розкраданні відхилені судом".

"А що стосується корупції, то не народилася ще та людина, якій Тимошенко дасть хабар", – додала Юлія Тимошенко.


Читайте також:

У СУДІ НАД ЛАЗАРЕНКОМ БУДУТЬ ЗАПИСИ МЕЛЬНИЧЕНКА. ПОТІМ ВІДКРИЮТЬ СПРАВУ ПРОТИ КУЧМИ?

У Америці Лазаренко посивів і став активним українським політиком

Генпрокуратура стверджує: Лазаренко дав 150 тисяч доларів на підготовку вбивства Волкова і Бакая

Важкі передчуття або Синдром Вавілова

Андрій Вавілов про свідчення в справі Лазаренка


США vs Лазаренко. Частина 1

США vs Павло Лазаренко. Частина 2. Чорномирдіна хочуть допитати

США vs Лазаренко. Частина 3


Справа Лазаренка: важливий свідок захисту Кучма відмовився свідчити

США просять про допит українського президента

Чому будуть допитувати Марчука, Волкова і Бакая

Справа "США проти Лазаренка": про що б питали Кучму?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування