Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після терактів в Іспанії Янукович проти перебування українських миротворців в Іраку

Понеділок, 15 березня 2004, 23:00
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович незадоволений ситуацією, зв'язаною з перебуванням українських миротворців в Іраку.

Про це він заявив, відповідаючи на питання народних депутатів у ході представлення нової програми діяльності Кабінету міністрів у вівторок у парламенті, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це питання мене дуже турбує. Я незадоволений", – сказав прем'єр, говорячи про своє ставлення до перебування українських миротворців в Іраку у світлі останніх подій в Іспанії.

"Я був би нещирим, якби відповів, що задоволений тим, що наші українські хлопці знаходяться сьогодні в Іраку", – сказав він.

Як глава Партії регіонів України Янукович підкреслив, що його партія буде розглядати це питання і висловить свою позицію.

В свою чергу голова Парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Георгій Крючков повідомив, що у середу Верховна Рада має розглянути проекти постанов про відкликання українських військових з Іраку, повідомляє радіо "Свобода".

За словами пана Крючкова, у парламенті є два проекти постанови з цього питання: "Проект депутата Турчинова і проект народних депутатів Алексєєва та Симоненка, в яких ставиться питання про відкликання підрозділів Збройних сил України, які були направлені до Іраку. Ми розглянемо ці проекти у середу".

На запитання радіо "Свобода" про те, якими є шанси ухвалення пропозицій від "тимошенківців" та комуністів, Крючков відповів, що все залежить від того, як швидко українські депутати дізнаються про те, що відбувається у світі.

"Дуже велику роль відіграватиме те, як розвиватимуться події у ці дні. Ще мало хто знає про рішення нового керівництва Іспанії [новий прем’єр-міністр Іспанії заявив, що Іспанія виведе своїх військових з Іраку до кінця червня]. Це може мати сильний вплив, тим більше, ви добре знаєте, як непросто проходило рішення про направлення підрозділів Збройних сил України до Іраку", – сказав Крючков.

Він також сказав, що теракти в Іспанії означають більшу небезпеку для України: "Ми повинні виходити з того, що небезпека ризику зростає".

Україна має четвертий за розміром військовий контингент в Іраку. Офіційних повідомлень про те, що в Україні посилені заходи безпеки, не надходило, зазначає "Свобода".

Нагадаємо, що за рішення відправити український контингент до Іраку голосували проурядові фракції, проти – комуністи, соціалісти, блок Юлії Тимошенко. Блок "Наша Україна" не мав спільної позиції і депутати ухвалювали рішення самостійно. "За" проголосувало 39 депутатів від "Нашої України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування