Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Северінсен вимагає від керівництва ПАРЄ натиснути на Кучму і його підлеглих

Вівторок, 16 березня 2004, 10:25
Доповідач моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен висловлює "серйозну стурбованість" з приводу "масових утисків" незалежних та опозиційних українських ЗМІ напередодні президентських виборів.

Про це Северінсен повідомила у коментарі "Українській правді".

Так, на думку Северінсен, останні випадки "викликають серйозні сумніви щодо здатності владних сил в Україні підготувати вільні та прозорі президентські вибори, елементарною умовою яких є створення середовища, що дозволить журналістам виконувати свої обов’язки вільно, без утисків та страху".

Серед випадків, які викликали занепокоєння Северінсен, вона назвала закриття газети "Сільські Вісті", припинення мовлення радіо "Свобода", радіо "Континент" та загибель Юрія Чечика в автокатастрофі.

Делегатки ПАРЄ також шкодують, що народним депутатам України забракло волі на пленарному засіданні 4 березня підтримати проект постанови про мораторій на будь-які перевірки ЗМІ упродовж виборчої кампанії.

За словами Серевінсен, вона та інший доповідач по Україні Ренате Вольвенд закликали президента ПАРЄ Пітера Шідера звернутись до Верховної Ради та українського керівництва "із закликом припинити розпочату кампанію проти незалежних ЗМІ".

Северінсен сказала, що такі кроки "що прямо суперечать положенням" останньої резолюції ПАРЄ №1364 (2004) та "заявленому Україною бажанню демократизуватись і досягнути спільних європейських стандартів".

Як відомо, напередодні увечері президент Леонід Кучма ввів мораторій на перевірку ЗМІ під час виборів.

Читайте також:

КАНАЛИ ПІНЧУКА ДОМОГЛИСЯ ВІД КУЧМИ МОРАТОРІЮ НА ПЕРЕВІРКИ ЗМІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування