Мороз переконував посла Ізраїлю врятувати "Сільські вісті"

Вівторок, 16 березня 2004, 11:56
Лідер Соцпартії Олександр Мороз зустрівся 12 березня з послом Ізраїлю Наомі Бен Амі.

Як повідомляє прес-служба СПУ, зустріч була присвячена, головним чином, ситуації довкола газети "Сільські вісті". Мороз ще раз висловив занепокоєння з приводу того, що рішення суду про закриття газети може збурити ситуацію в суспільстві.

"Конфлікт з цього приводу вміло використовується певними силами, в т.ч. шляхом публікації у виданнях, пов’язаних з одним із лідерів єврейської общини в Україні", – зазначив лідер СПУ.

Прикладом провокаційних дій, сказав Олександр Мороз, може служити повідомлення в інтернет-газеті "Jewish News" ("Єврейські новини") про форум громадських і духовних лідерів єврейської общини за участю посла Ізраїлю.

"В публікації йдеться про "… обурення фашистською діяльністю газети "Сільські вісті" і підтримку рішення суду про її закриття". В іншій публікації з цього приводу даються подібні оцінки зверненню відомих діячів культури Кобзона, Роговцевої та інших, хоч коментарі звернення суперечать його зваженому змісту, додав він.

Як зазначає прес-служба СПУ, Наомі Бен Амі погодилася з думкою Мороза про невідповідністьсуті форуму і його висвітлення.

Вважаючи дискусійними деякі фрагменти з публікацій у "Сільських вістях", Мороз підкреслив, що "ситуація довкола газети створена владою штучно і спрямована не проти антисемітизму, а на провокування його, на пошук принагідно приводу, для розправи з опозиційною газетою".

"Конфлікту слід покласти край. Готовність діяти в цьому напрямку висловили обидві сторони", – говориться в повідомленні прес-служби.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...