Ющенко думає, що Янукович збагачує кілька десятків кланів

Вівторок, 16 березня 2004, 13:17
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко заявляє, що уряд Віктора Януковича не виконав своєї програми.

Про це у вівторок повідомляє УНІАН.

Виступаючи з парламентської трибуни, Ющенко підкреслив, що чув багато висловлювань про темпи економічного розвитку держави. Це, дійсно, важливий показник, сказав Ющенко, але він не є самоціллю будь-якої програми, а є лише інструментом досягнення більш важливого показника – покращення соціальних стандартів. І саме на цьому, переконаний Ющенко, має ґрунтуватися оцінка виконання програми уряду.

Він запитав, чому Україна, маючи удвічі вищі темпи зростання, ніж у Білорусі, та в 1,5 рази вищі, ніж в Росії, має, відповідно у 1,5 та 2,5 рази меншу зарплату, ніж у цих двох країнах?

За словами Ющенка, справа не в темпах економічного зростання, а в тому, куди направляється "його результат: чи на збагачення декількох десятків політичних, олігархічних кланів, чи йде до кишені пересічного українця".

Ющенко підкреслив, що в цьому контексті уряд не виконав своєї програми, оскільки не виконав своїх соціальних зобов'язань. Зокрема, важливими складовими соціальної сфери є виплата боргів із зарплати, які на сьогодні становлять 5 млрд. грн.

Другий показник – заробітна плата: "У цьому році стався безпрецедентний випадок – уряд пішов на зменшення мінімальної заробітної плати".

Ющенко також відзначив, що сьогодні кожен 7 українець отримує зарплату на мінімальному рівні, а 60% населення України має доходи, нижчі за прожитковій мінімум. 7 млн. українців виїхали за кордон на заробітки, а 8 млн. є безробітними.

При цьому Ющенко запропонував урядовцям вийти на майдан у Києві, але без охорони, і прозвітувати перед народом за цими показниками.

Крім того, Ющенко піддав різкій критиці той факт, що програма розглядається на місяць раніше. Він зауважив, що сьогодні обговорюється звіт про виконання урядом річної програми.

"В мене запитання, Віктор Федорович, чому 17 квітня, коли виповниться 12 місяців вашої програми, ви не звітуєте, чому це не робиться тоді, як передбачено діючим регламентом?" – сказав лідер "Нашої України".

На думку Ющенка, це приносить в парламент підозру, відчуття того, "що тут твориться політичне шахрайство, що тут йдуть маніпуляції парламентськими голосами". "Якщо немає враження, що ця програма достроково виконана, її не варто було б сьогодні слухати як звіт уряду", – сказав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:23
На Донеччині росіяни вдарили по житловому сектору: загинула жінка
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
Усі новини...