Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ВИБАЧИВСЯ ПЕРЕД НАРОДОМ І ОТРИМАВ НЕДОТОРКАННІСТЬ ЩЕ НА РІК

Вівторок, 16 березня 2004, 13:50
Верховна Рада України у вівторок схвалила програму діяльності Кабінету міністрів на 2004 рік "Послідовність. Ефективність. Відповідальність".

За відповідну постанову проголосували 239 народних депутатів, проти – 38 з 428, що зареєструвалися в залі.

Від фракції "Наша Україна" документ підтримав 1 народний депутат, фракції Компартії, Соцпартії і Блоку Юлії Тимошенко не брали участь у голосуванні.

Водночас член фракції "Наша Україна" Павло Ігнатенко, що проголосував за затвердження програми діяльності уряду на 2004 рік, має намір відкликати свій голос. Він заявив, що його участь у голосуванні – "стовідсоткова випадковість".

У постанові парламенту також визнається задовільним виконання програми уряду за 2003 рік "Відкритість. Дієвість. Результативність".

У той ж час парламент не підтримав проект постанови про неприйнятність визнання виконаної програми уряду за 2003 рік. Цю пропозицію підтримали 109 народних депутатів з необхідних 226.

У цьому голосуванні не брали участь фракції більшості, КПУ і СПУ. За запропонований документ проголосували 91 депутат із фракції "Наша Україна", а також ряд депутатів фракції БЮТ і інших.

Виступаючи з заключним словом перед голосуванням, прем'єр-міністр Віктор Янукович підкреслив, що в ході обговорення цього питання в парламенті члени уряду уважно вислухали всі зауваження, висловлені депутатами.

Він додав, що було висловлено багато конструктивних пропозицій, що будуть уважно вивчені. "Обов'язково будемо мати зворотний зв'язок", – підкреслив прем'єр.

Стосовно депутатів він відзначив, що вони мають можливість "зробити ще один крок" для поліпшення ситуації в Україні разом з урядом.

Янукович також відзначив, що пріоритети, позначені в програмі діяльності Кабміну за минулий рік, виконані урядом. Разом з тим, за його словами, рівень життя населення залишається незадовільним.

Він попросив пробачення в українців, що уряд не зробив усього того, що повинен був зробити ще багато років тому для підвищення рівня життя громадян. "Якість життя – це головне, що нам потрібно зробити, щоб найближчим часом український народ почав жити набагато краще", – сказав прем'єр.

Відповідно до Конституції, протягом року після схвалення парламентом України програми уряду Верховна Рада не може відправити Кабінет міністрів у відставку.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Програму уряду читайте тут


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...