Мороз називає програму уряду Януковича передвиборчою, а Турчинов – суцільною фальсифікацією

Вівторок, 16 березня 2004, 14:44
Новопредставлена програма діяльності уряду – це політичний документ, який скоріше нагадує передвиборчу програму кандидата в президенти України. Про це сказав на сесії Верховної Ради України лідер СПУ Олександр Мороз.

Як передає кореспондент УНІАН, він зазначив, що при прийнятті програми "і оцінка повинна бути політична".

Мороз вважає, що сьогоднішній уряд України нічого не зробив для того, щоб Україна не здійснила "помилкову дію", прийнявши рішення про направлення миротворчого контингенту України до Іраку. Він наголосив на тому, що "нам доведеться за прикладом Іспанії" вивести український миротворчий контингент з Іраку, оскільки в іншому випадку "це може закінчитись трагедією для України".

Він підкреслив, що уряд України "не реагує, а таким чином потурає перетворенню міліції, прокуратури, податкової служби в репресивний інструмент для розправи з інакомисленням". Лідер СПУ підкреслив, що прикладом цього є ситуація із газетою "Сільські вісті", "5-им" телеканалом, радіо "Свобода", Громадським радіо.

Мороз зазначив, що парламентська більшість проголосує за програму уряду, і соціалісти їм не заважатимуть, але ця більшість буде відповідати за наслідки реалізації такої програми Кабміну.

Представник БЮТ Олександр Турчинов назвав фарсом звіт уряду щодо виконання програми. "Або ми маємо тотальну фальсифікацію, або ми маємо діаграму, які демонструвались сьогодні, що свідчать про зростання тіньового сектору в економіці, зростання доходів тіньових ділків", – сказав він.

Він різко розкритикував ситуацію в соціальній сфері, зокрема "аферу уряду з нарахуванням пенсій, яку досі уряд не зміг виправити". Він також наголосив, що сьогодні відбувається зубожіння населення – тотальне збільшення цін на всі продукти, комунальні послуги.

Також Турчинов зазначив, що уряд повністю "провалився" у податковій політиці. Він підкреслив, що після того, як президент наклав вето на закон 4001, Микола Азаров і весь економічний блок уряду мали б подати у відставку.

Також він розкритикував уряд у тому, що він не реагує на "тотальний наступ" на свободу слова в Україні – "коли уряд скромно усувається від цих питань, то на трибуну необхідно викликати Віктора Медведчука або скромнішого клерка АП, хто відповідає за уряд, як реального керівника України", – сказав Турчинов.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування