Вибори в Мукачевому можна тепер оскаржити лише на СДПУ(О)шній Чернівеччині

Вівторок, 16 березня 2004, 15:28
Верховний суд постановив, що скарги щодо виборів у місті Мукачевому відтепер будуть розглядатись у Чернівецькій області, повідомляє регіональна прес-служба блоку "Наша Україна".

"Як стало відомо з поінформованих джерел, Ернест Нусер, як і на минулих виборах, звернувся до Верховного суду з проханням не розглядати його скарги в Закарпатті", – говориться в повідомленні.

"Слухняний" Верховний суд прийняв відповідне рішення. І тепер всі, хто хоче оскаржити будь-яке питання виборів міського голови Мукачева, має їхати в Чернівці", – зазначає прес-служба.

Прес-служба блоку також нагадує, що раніше сприятливі для СДПУ(О) рішення ухвалював Сихівський суд Львова. Вона також зазначає, що суддя Лєсний, який визнав свого часу вибори 29 червня 2003 року недійсними, тепер підвищений і працює в Львівському обласному суді.

Як відомо, вже більше півроку триває боротьба посаду мера Мукачевого між "Нашою Україною" і СДПУ(О). Після того, як в червні на виборах мера переміг кандидат від "Нашої України" Василь Петьовка, його суперник – представник СДПУ(О) Ернест Нусер – оскаржив результати виборів у декількох округах у Сихівському суді Львова, який визнав результати виборів недійсними.

Водночас інший учасник подав позов до Мукачівського місцевого суду, який також визнав недійсними результати виборів на дільницях, де переміг Нусер. На основі рішення Мукачівського суду територіальна виборча комісія міста визнала мером Василя Петьовку.

25 грудня 2003 президент Кучма призначив виконувачем обов'язків міського голови Мукачевого Ярослава Опачко.

Як відомо, губернатором Чернівецької області є секретар місцевого обкому СДПУ (О) Михайло Романів.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування