Якби не депутати-сумісники, програму Януковича не розглядали б

Вівторок, 16 березня 2004, 17:24
Верховна Рада не змогла б розглянути у вівторок програму дій уряду, якби за це не проголосували депутати-сумісники, вважає голова комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат Володимир Стретович, повідомляє прес-служба "Нашої України".

У вівторок під час голосування постанови щодо розгляду Верховної радою програми діяльності уряду та за постанову про розгляд двох програм Уряду одночасно в голосуванні взяли участь шість депутатів сумісників.

"Якщо від 228 і 229 відняти сумісників, це означає, що Верховна Рада не повинна була сьогодні слухати Януковича", – наголосив Володимир Стретович.

"Серед них – віце-прем’єр-міністр України Клюєв, міністр аграрної політики Слаута, міністр Кабінету міністрів Толстоухов, член ЦВК Заплатинський, голова Державного комітету природних ресурсів України Злочевський, голова Федерації профспілок України Стоян", – повідомив Стретович.

При цьому народний депутат зауважив, що програма діяльності уряду на наступний рік розглядалася всупереч регламенту. "Ми стали свідками нонсенсу: три урядовці схвалювали розгляд урядової програми", – наголосив парламентарій.

"Якщо уряд і президент увесь час декларують наявну більшість у Верховній Раді, то навіщо вони сьогодні зібрали у парламенті всіх своїх сумісників? Не треба бути математиком: 226 у них сьогодні не було", – підкреслив Володимир Стретович.

Нагадаємо, що згідно з вимогами статті 78 Конституції України, народний депутат не може мати іншого представницького мандата або бути на державній службі. З переходом у виконавчі структури парламентарій повинен автоматично втрачати статус народного депутата, заявляючи про це на сесії Верховної Ради.

Верховна Рада України у вівторок схвалила програму діяльності Кабінету міністрів на 2004 рік "Послідовність. Ефективність. Відповідальність".

За відповідну постанову проголосували 239 народних депутатів, проти – 38 з 428, що зареєструвалися в залі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування