Асадчев: Схвалення програми дій уряду не зможе врятувати Януковича від відставки

Вівторок, 16 березня 2004, 18:33
Схвалення програми дій уряду не зможе врятувати його від відставки, вважає народний депутат України, заступник голови бюджетного комітету Валерій Асадчев.

Про це він заявив під час прямого ефіру на радіо "Ера-FM", посилаючись на діюче законодавство, повідомляє прес-служба УНП. "Прийняття нової програми діяльності уряду не є "карт-бланшем на рік" для нинішнього уряду", – зазначив депутат.

Депутат наголосив, що справді, оскільки перша урядова програма була затверджена 19 квітня 2003 року, до 19 квітня 2004-го парламент не мав права розглядати питання про відставку уряду.

"Однак, за словами депутата, "якщо уряд має хоч одну програму, рік з дня затвердження якої вже минув, то Верховна Рада може порушувати питання про відповідальність уряду, незалежно від того, скільки ще після цього програм прийнято".

Валерій Асадчев також відзначив, що у своїй новій програмі уряд не вказав терміни, на які розраховано її виконання. На думку депутата, це "підтверджує її суто політичний підтекст".

Верховна Рада України у вівторок схвалила програму діяльності Кабінету міністрів на 2004 рік "Послідовність. Ефективність. Відповідальність".

За відповідну постанову проголосували 239 народних депутатів, проти – 38 з 428, що зареєструвалися в залі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування