Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Починаються допити свідків у справі Лазаренка

Середа, 17 березня 2004, 15:16
В середу в Сан-Франциско суд присяжних, який розглядає справу колишнього українського прем'єра Павла Лазаренка, почне заслуховувати свідків.

Про це повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

Як вже повідомлялося, в понеділок в Сан-Франциско розпочався судовий процес над Лазаренком. У перший день перед присяжними виступили прокурор і адвокат.

Лазаренка звинувачують у використанні американських банків для відмивання мільйонів грошей. Якщо Лазаренка визнають винним, йому може загрожувати двадцять років у в'язниці.

Федеральні прокурори в Сан-Франциско звинувачують Лазаренка у тому, що він перерахував до американського банку 114 мільйонів доларів США, а потім перекидав їх з банку до банку, щоб знищити будь-які сліди їхнього походження.

Ці гроші, твердять обвинувачі, пан Лазаренко незаконно здобув в Україні під час приватизації державного майна. Прокурори твердять, що посада Павла Лазаренка давала йому повноваження розпоряджатися експортними ліцензіями, і цим правом він буцімто зловживав, вимагаючи частку прибутків від власників ліцензій у таких, зокрема, сферах, як постачання газу, сільське господарство та житлове будівництво.

Промовляючи у суді, прокурор Марта Борщ заявила, що Павло Лазаренко зловживав своєю посадою заради наповнення власної кишені. Проте адвокат Лазаренка Дорон Вайнберг заявив, що його клієнт заробив гроші цілком законно, і що Леонід Кучма повністю про це знав і погоджувався.

Вайнберг додав, що коли Павло Лазаренко перетворився на небезпечного політичного суперника президента, він був змушений перерахувати гроші за кордон для уникнення конфіскації.

Читайте також:

У Каліфорнії почався суд над Лазаренком: він збирався витратити гроші на повалення Кучми


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування