Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма написав парламенту про спадковість політики і висунення єдиних кандидатів

Середа, 17 березня 2004, 15:26
Ключовим моментом президентських виборів нинішнього року має стати забезпечення спадковості державної політики у соціальній, економічній і політичній сферах.

На цьому наголошує президент України Леонід Кучма у своєму щорічному посланні до ВРУ "Про внутрішнє й зовнішнє становище України у 2003 році", текст якого розданий сьогодні депутатам.

Президент нагадує, що у жовтні поточного року відбудуться нові президентські вибори. "Усе робитиму, щоб вибори нового глави держави пройшли цивілізовано, на демократичній основі, у повній відповідності до чинного законодавства", – підкреслює президент.

Він також зазначає, що усім слід серйозно замислитися та завчасно виробити необхідні заходи стосовно процесів, які розвиватимуться в українському суспільстві після виборів, ефективного вирішення нагальних проблем щодо дальшої перспективи, насамперед – зміцнення державності та суверенітету України.

Кучма підкреслив, що проведення чесних, прозорих і демократичних виборів президента України потрібно розглядати як один з ключових чинників прискорення євроінтеграційних процесів, налагодження продуктивних відносин з провідними демократіями, насамперед, з ЄС та з його впливовими членами, а також із США.

Він ще раз підкреслив, що ключовим моментом президентських виборів 2004 року має стати забезпечення спадковості державної політики у соціальній, економічній та політичній сферах.

Президент підкреслює, що останніми роками Україні вдалося значною мірою подолати найбільш складні та гострі проблеми початкового етапу становлення незалежної держави, кардинального реформування всіх без винятку сфер суспільного життя і насамперед економічної системи.

"Утверджено критичну масу ринкових перетворень, подолану тривалу й руйнівну трансформаційну кризу. Держава демонструє свою спроможність адекватно реагувати на нові небезпечні виклики міжнародного характеру, зміцнювати обороноздатність, захищати суверенітет і територіальну цілісність України", – сказано в посланні Кучми.

"Визнаючи неминучість певного коригування державної політики відповідно до програмно-ідеологічних настроїв майбутнього президента України, маємо зробити все, щоб забезпечити наступність курсу держави як необхідну умову збереження позитивних здобутків і зміцнення сприятливих тенденцій суспільного розвитку", – підкреслює Кучма.

З огляду на це, пише президент, особливо гостро постає проблема подолання роздробленості конструктивних політичних сил, їхньої консолідації з метою висунення кандидатів, які можуть реально розраховувати на підтримку широких верств населення. Кучма також підкреслює, що вкрай важливим є завдання недопущення застосування "брудних" виборчих технологій, їхнього масштабного використання, як засобу впливу на волевиявлення громадян України.

Необхідно, підкреслює президент, запобігати і можливим спробам зовнішнього втручання у перебіг наступних президентських виборів.

За словами президента, зазначені надзвичайно важливі суспільні завдання вимагають конструктивного підходу та відповідальності з боку всіх без винятку політичних сил за проведення виборів у сприятливій політичній атмосфері.

"Це стосується як сил, що належать до нинішньої парламентської більшості, так і до опозиції. Опозиційні політичні сили мають виступити носіями альтернативних програм і шляхів суспільного розвитку, а не руйнівних поглядів і тенденцій", – зазначає Кучма.

На думку президента, також особливо відповідальним слід вважати завдання щодо зміцнення соборності Української держави, неприйнятності будь-яких дій, що загрожують розколом суспільству, насамперед за територіально-регіональною ознакою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: