Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦРУ застерігає: Путін руками енергокомпаній підкорить Україну

Середа, 17 березня 2004, 15:46
Керівник Центрального розвідувального управління США Джордж Тенет застерігає щодо збільшення впливу Росії на Україну.

"Москва стала більш наполеглива у своєму поводженні з сусідами із колишнього СРСР, такими як Грузія, Україна та Молдова", – сказав Тенет у промові перед комітетом Сенату з із збройних питань.

Текст виступу Тенета вміщено на сайті ЦРУ.

Тенет сказав, що "російські компанії – первісно, із комерційних мотивів, але відповідно до лінії Кремля – збільшують свою частку в сусідніх країнах, особливо в енергетичному секторі", а також що у Росії централізація влади Путіна підсилюється протягом останніх місяців.

"Путін домінує у Держдумі, і яскраво виражені націоналістичні партії плюс відсутність лібералів може підсилити тенденцію на обмеження громадянського суспільства, на державне втручання у великий бізнес та на більш наполегливу поведінку Росії у колишньому СРСР", – сказав керівник ЦРУ.

Тенет зазначив, що рішучість Кремля збільшується, і частково це засновано "на вдосконаленні військового потенціалу Росії".

"Росія використовує первісно економічні заохочення та важелі "м'якої" сили, як спільна історія та культура, щоб відновити втрачену силу та вплив. І Путін зацікавлений у відносній стабільності на кордонах із Росією – не менше ніж зберігати позитивні відносини з США і європейцями", – сказав керівник ЦРУ.

Він виступав із промовою "Глобальні загрози у 2004 році: виклики у світовому контексті, який зазнає змін" 9 березня 2004 року.

Читайте також:

КУЧМА ПОЛЕТІВ ДО ПУТІНА. ТОЙ БУДЕ ВИМАГАТИ РЕВЕРСУ ОДЕСА-БРОДИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування