Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПУТІН НАПОЇТЬ КУЧМУ ЧАЄМ, А ТОЙ ВІДДАСТЬ КЕРЧЕНСЬКУ ПРОТОКУ

Середа, 17 березня 2004, 17:10
Президент України Леонід Кучма, що прибув у середу з дводенним робочим візитом у Москву, особисто привітав президента Росії Володимира Путіна з перемогою на виборах президента.

"Ще раз від усього серця поздоровляю з тією величезною довірою російського народу. Це дає можливість без оглядки, без витрати часу на дрібні питання вирішувати стратегічні питання розвитку самої Росії і ще більш, напевно, питання зовнішньої політики", – сказав Кучма на початку зустрічі з Путіним у його резиденції "Ново-Огарьово".

Кучма побажав успіхів Путіну і новому урядові Росії.

"Хочу побажати успіхів у Росії, а будуть успіхи в Росії – і нам буде легше й простіше. Це не гучні слова, а реальність, сувора іноді реальність", – сказав глава української держави.

Він також подякував російському президентові за можливість першим серед лідерів країн особисто поздоровити його з перемогою на виборах. "Я практично першим після Вашої перемоги на виборах є Вашим гостем, хочу за це подякувати", – сказав Кучма.

"Не практично, а перший", – виправив його Путін.

"Упевнений, використаємо цей час з користю", – заявив Путін, відкриваючи зустріч із Кучмою. Путін заявив, що два президенти "проведуть сьогодні вечір у неформальній обстановці, за вечерею, потім я пропоную прогулятися, заїдемо до мене додому, чаю поп'ємо", – запропонував Путін.

"Будемо багато говорити, для такої відвертої неспішної бесіди по всьому комплексу наших відносин", – відзначив президент Росії.

Кучма також повідомив Путіну, що Кабінет міністрів України в середу затвердив і подав на ратифікацію у Верховну Раду угоду по Азово-Керченській акваторії.

"Ми теж подали в парламент угоду про ЄЕП. Сьогодні уряд затвердив і направив у парламент другий документ по Азовському морю і Керченській протоці", – сказав президент України.

Він погодився з необхідністю синхронної ратифікації документів у парламенті двох країн. "Думаю, не буде проблем, головне – синхронно розглянути й затвердити", – сказав він.

24 грудня 2003 року в Керчі президенти України й Росії Кучма і Путін підписали договір про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, що передбачає спільне використання двома країнами Керченської протоки і визначає Азовське море як внутрішні води двох країн.

Наразі тривають переговори по питанню про розмежування Азово-Керченської акваторії і Чорного моря, обговорюються проекти двосторонніх угод про українсько-російський державний кордон в Азовському морі і Керченській протоці, а також про розмежування територіальних морів, континентального шельфу і виняткових економічних зон двох країн у Чорному морі.

Читайте також:

Кучма віддає Путіну те, заради чого "воювали" на Тузлі?

ЦРУ застерігає: Путін руками енергокомпаній підкорить Україну

КУЧМА ПОЛЕТІВ ДО ПУТІНА. ТОЙ БУДЕ ВИМАГАТИ РЕВЕРС ОДЕСА-БРОДИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...