Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗВИНУВАЧЕННЯ У ЦЕНЗУРІ - ЦЕ ВІЙНА ПРОТИ УКРАЇНИ

Середа, 17 березня 2004, 19:07
Глава Держкомітету з телебачення і радіомовлення Іван Чиж запевнив іноземних дипломатів, що в Україні заборонені цензура і будь-яке нав'язування програмної політики засобам масової інформації.

Про це він заявив у середу в Києві, виступаючи перед представниками дипкорпусу, акредитованими в Україні.

Коментуючи питання про "темники", Чиж підкреслив, що Держтелерадіо ніколи і жодним чином не нав'язував інформацію будь-якому комерційному, державному або самостійному каналу або ЗМІ, і "не буде цим займатися".

"Така упередженість використовується для створення специфічного іміджу України в цій сфері (інформаційній), а фактично як конкурентна боротьба проти держави з використанням інформаційних технологій", – сказав Чиж.

У той же час, підкреслив він, коли до того чи іншого телеканала надходить інформація про ту або іншу подію, канали "мають право самі вибирати, ставити або не ставити цю інформацію".

Чиж також нагадав, що в Україні прийнято мораторій на перевірки і закриття ЗМІ на час президентської кампанії. "Це дуже серйозний сигнал про довіру владі", – сказав він.

У той же час за його словами, сьогодні в будь-якому конфлікті, у якому задіяні ЗМІ, намагаються обвинуватити владу.

"Кожен конфлікт із законом, коли та або інша радіостанція не хоче повертати борги або період її ліцензії минає, подається в інтерпретації, начебто влада там присутня, що це все інспіровано владою. Це абсурд. Це абсолютно не відповідає дійсності", – запевнив дипломатів Чиж.

У ході зустрічі з дипломатами глава Нацради з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод також запевнив їх, що Україна надає рівні можливості працювати будь-як іноземним компаніям.

Для цього він навів такі цифри: Бі-Бі-Сі на даний момент працює у восьми регіонах, "Німецька хвиля" – у чотирьох, радіо "Свобода" – у Сімферополі, Тернополі і ряді інших регіонів, "Голос Америки" – у п'ятьох регіонах, Міжнародний канадський радіомовний канал також працює на частоті національної радіокомпанії.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ВЕРХОВНА РАДА ВВЕЛА МОРАТОРІЙ НА ПЕРЕВІРКИ ЗМІ – довший, ніж у Кучми

КАНАЛИ ПІНЧУКА ДОМОГЛИСЯ ВІД КУЧМИ МОРАТОРІЮ НА ПЕРЕВІРКИ ЗМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування