Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брат Васильєва склав присягу, а помічника есдека Шурми призначили в ЦВК

Середа, 17 березня 2004, 23:00
Брат генерального прокурора Олександр Васильєв на ранковому засіданні Верховної Ради склав присягу народного депутата України.

Як відомо, Олександр Васильєв був обраний депутатом по 61 округу Донецької області.

Також склав присягу депутат Василь Чичков, що пройшов у парламент за списком Блоку Юлії Тимошенко замість Михайла Павловского, що помер.

Також на початку сесійного засідання спікер Володимир Литвин заявив про вихід народних депутатів Михайла Добкіна й Олега Каратуманова з групи "Демократичні ініціативи". Трохи пізніше він заявив, що з групи також вийшла Людмила Давидова.

Таким чином, чисельність фракції "Демократичні ініціативи" скоротилася до 16 депутатів.

Депутати також 324 голосами проголосували за зняття повноважень члена Центвиборчкому з Володимира Заплатинского, члена фракції СДПУ(о).

Натомість Верховна Рада затвердила новим членом Центральної виборчої комісії Сергія Дубовика. За це проголосували 290 депутатів.

Під час представлення Дубовик сказав, що працює помічником депутата Ігоря Шурми (фракція СДПУ(о), а в минулому скликанні був помічником Сергія Пересунька (останнє членство – фракція "Єдність").

Дубовик також сказав, що представляв інтереси СДПУ(о) в ЦВК.

Дубовик є секретарем Соломенського райкомітету СДПУ(о) в місті Києві завідувачем центральної громадської приймальні фракції СДПУ(о).

Постпред президента Олександр Задорожній сказав, що рекомендував Дубовика президенту, оскільки "знає, що він є фаховим юристом".

Також Задорожній сказав, що при формуванні ЦВК "ніякого квотного принципу немає", а внесення кандидатур президентом – "це добра воля учасників політпроцесу, і багато присутніх в сесійні залі вдячні президенту, який враховує їх побажання".

Відразу після призначення Дубовика він склав присягу члена ЦВК. Це викликало обурення у деяких депутатів. Валерій Асадчев з "Нашої України", звертаючись до спікера Володимира Литвина, сказав, що той "утоптав все, що можна".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування