Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин образив СПУ, а депутати згадали про свердловину Рудьковського

Четвер, 18 березня 2004, 11:28
У четвер у сесійній залі Верховної Ради спалахнув скандал, пов'язаний з некоректними висловлюваннями депутатів і спікера Володимира Литвина.

Коли член СПУ Микола Рудьковский закликав депутатів проголосувати за додатковий сесійний тиждень у березні, що мало б забезпечити прискорене проходження політреформи, він назвав мажоритарну систему "корупційною".

Спікер Литвин на цю репліку сказав: "Я прошу не кидатися словами про корумпованість, особливо коли це говорить Микола Рудьковський".

За словами Литвина, такі заяви "авторитету Верховній Раді не додають".

Через кілька хвилин Литвин сказав, що ці його слова на адресу Рудьковського соціалісти сприйняли "як ображення фракції". "Я приношу вибачення", – сказав Литвин.

Представник фракції Станіслав Ніколаєнко звернувся до Литвина зі словами "більше такого не робити". "Я більше не буду", – відповів Литвин і продовжив сесійне засідання.

Однак у наступному виступі депутат Володимир Бондаренко (мажоритарник з "Нашої України") також закликав Рудьковського не робити подібних заяв. "Якщо ви запитаєте мажоритарників, хто з них отримав свердловину на Полтавщині, ніхто руку не підніме", – сказав Бондаренко.

Як відомо, у кулуарах парламенту регулярно обговорюється спільний бізнес Миколи Рудьковського із СПУ і Нестора Шуфрича із СДПУ(о), пов'язаний із експлуатацією нафтової свердловини у Полтавській області.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування