Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчука-молодшого виженуть за "прогули"?

Четвер, 18 березня 2004, 11:30
Депутати-нашеукраїнці на чергову сесію Львівської обласної ради готують проект рішення, згідно з яким депутати, які не відвідували більше половини сесійних засідань, повинні здати свій мандат. Перший серед "прогульників" Сергій Медведчук.

Про це на зустрічі з виборцями в Золочеві розповів керівник фракції "Наша Україна" у Львівській обласній раді Олег Канівець, повідомляє "Львівська газета".

За словами Канівця, депутатів-прогульників наразі п’ятеро: Сергій Медведчук, Анатолій Данилишин, Микола Криштопа, Ігор Карпа, Володимир Кисельов.

Як стверджує голова львівської організації "Комітет виборців України" Роман Кошовий, ініціатива "Нашої України" про дострокове припинення повноважень депутатів, які пропустили більше половини пленарних засідань, має під собою законодавче підґрунтя, повідомляє "Контекст-Медіа".

Процедура і підстави відкликання депутата описані в Законі "Про місцеве самоврядування", зокрема у статтях 43 та 57, зазначив Роман Кошовий.

Серед причин дострокового припинення повноважень є пропуск депутатом упродовж року більше половини пленарних засідань чи засідань профільної депутатської комісії.

Для цього повинні відбутися збори виборців, упродовж місяця ініціативна група має зібрати певну кількість підписів виборців, і вже після того обласна рада на своєму засіданні може вирішити питання про дострокове припинення повноважень депутата-прогульника. Рішення про відкликання депутат може оскаржити в суді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування