Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Великобританії шокований тим, як вибирали Васильєва

Четвер, 18 березня 2004, 15:31
Посол Великобританії в Україні Роберт Брінклі вважає, що довибори в 61-му виборчому окрузі в Донецькій області 7 березня пройшли зі значними порушеннями.

Як повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії, про це посол заявив у ході зустрічі з главою ЦВК Сергієм Ківаловим у четвер.

"Я шокований тим, як проходили вибори в Донецькій області. На мій погляд, відбувалося маніпулювання виборцями, зневажалася роль і участь міжнародних спостерігачів, мали місце випадки вкидання бюлетенів", – сказав Брінклі.

Відсоток тих, хто проголосував за пана Васильєва (Олександр Васильєв переміг на виборах в окрузі), вражає, але, на мій погляд, відбувався тиск на виборців", – додав він.

У свою чергу Ківалов поскаржився, що в Брінклі склалося таке враження від виборів у Донецькій області, додавши, що нинішній склад ЦВК не займався їхньою підготовкою.

"Для комісії дуже важливо саме зараз детально проаналізувати всі негативні сторони для того, щоб уникати подібних ситуацій", – підкреслив він.

За словами Ківалова, члени Центральної виборчої комісії розуміють свою відповідальність у процесі підготовки і проведення президентської виборчої гонки.

"У порівнянні з минулим законом нинішній більш прогресивний і цивілізований. Мені особисто імпонує скорочення термінів проведення передвиборної кампанії (з 180 до 120 днів – ІФ), введення грошової застави", – сказав глава Центвиборчкому, коментуючи новий законопроект про вибори президента, що знаходиться на розгляді парламенту.

Брінклі підкреслив, що міжнародне співтовариство буде уважно спостерігати за ходом підготовки і проведення виборів президента України.

Особлива увага буде звертатися на те, як суб'єкти виборчого процесу врахують зауваження міжнародних спостерігачів на президентських виборах 1999 року і парламентських виборах 2002 року для того, щоб уникнути порушень закону зараз.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Вибори "брата-2". Репортаж з-під териконів

Брат Васильєва склав присягу, а помічника есдека Шурми призначили в ЦВК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування