Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щербань йде з "Нашої України"?

П'ятниця, 19 березня 2004, 12:41
Лідер Ліберальної партії України (ЛПУ) Володимир Щербань заявляє про фактичний розрив відносин партії з блоком "Наша Україна", у складі якого ЛПУ брала участь у парламентських виборах у 2002 році.

Виступаючи в п'ятницю на з'їзді ЛПУ, що проходить в Києві 8-м, Щербань заявив, що його партія не має зворотного зв'язку з блоком і його штабом, повідомляє Інтерфакс-Україна

"Думка ЛПУ не цікавить ні партнерів по блоку, ні його керівництво", однак все частіше виникають непорозуміння між партіями-членами блоку на місцевому рівні, сказав він.

За його словами, ЛПУ "жодного разу не дозволила собі публічних обвинувачень на адресу партнерів по блоку й особливо лідерів блоку, однак від наших партнерів ми постійно одержуємо безпідставні обвинувачення у зраді спільних інтересів".

"Ми ніколи не керувалися, і не будемо керуватися принципом, що останнім часом панує в рядах прихильників Віктора Ющенка, "що вигідно фракції "Наша Україна" - вигідно українському народу", заявив Щербань.

Коментуючи опозиційність блоку "Наша Україна", Щербань підкреслив, що блок не приймав жодного рішення, у якому б звучали заяви про його опозиційність. "Тим більше ЛПУ жодного разу не заявляла про це", - підкреслив він також.

"Якщо кожна партія, що входить до блоку, приймала самостійне рішення по цьому питанню, то нам не залишається нічого іншого, як заявити про нашу опозиційність іншим партнерам блоку і створити внутрішню опозицію всередині блоку", - підкреслив Щербань.

Він також відзначив, що "події останнього часу не залишають жодних ілюзій про подальшу перспективу ЛПУ в складі блоку "Наша Україна". "Сьогодні сполучною ланкою між партією і блоком "Наша Україна" залишається тільки фігура Миколи Жулинського (народний депутат фракції "Наша Україна", перший заступник голови ЛПУ) і співробітництво на місцевому рівні з партіями - партнерами по блоку", - сказав лідер ЛПУ.

Щербань також підкреслив, що угода про створення блоку "Наша Україна" не передбачала висування спільного кандидата на виборах президента, тому всі заяви "про самостійне ведення переговорного процесу з іншими політичними силами не має під собою бази".

"Це справа нашої партії, і ми обов'язково визначимося перед початком президентських виборів зі своєю кандидатурою на цю посаду, виходячи, насамперед, з державних інтересів і на підставі думки більшості обласних партійних організацій", - заявив лідер ЛПУ.

Сам Щербань займав 44-у позицію у виборчому списку блоку "Наша Україна" на парламентських виборах 2002 року. Після обрання в парламент Щербань увійшов у фракцію "Наша Україна", однак залишив її через два тижні. Пізніше він був призначений главою Сумської обладміністрації, яку вже очолював до виборів. Його депутатські повноваження були достроково припинені в червні 2003 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...