Нацрада попередила держрадіо за трансляцію "Ти отвєтіш за базар"

П'ятниця, 19 березня 2004, 14:00
Національна Рада з питань телебачення й радіомовлення оголосила попередження Севастопольській регіональній держтелерадіокомпанії, яка більшість ефірного часу транслювала "блатні" пісні.

Про це рішення повідомляє народний депутат Микола Томенко у своєму коментарі, поширеному прес-службою, відзначаючи прогресивний характер рішення.

"Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення нарешті, вдалася до кроків щодо наведення порядку в FM-радіодіапазоні", – зазначає Томенко.

Як зазначає депутат, рішення ухвалено за результатами планової перевірки, після чого оголошено попередження цій телерадіокомпанії у зв‘язку з порушенням умов ліцензії та із самовільною зміною Севастопольською державною ТРК програмної концепції мовлення (що заборонено ст. 46 Закону України "Про телебачення і радіомовлення").

Як було встановлено перевіркою Нацради, 68% ефірного часу Севастопольської регіональної державної телерадіокомпанії складає ретрансляція "Взрослого радио".

Набір пісень даного радіо, зафіксований перевіркою, відповідний – "А глазки морг, морг", "С бодуна", "По сто граммчиков", "Возвращался с кабака", і так далі. Відповідні й назви програм: "Альо, гараж", "Ти отвєтіш за базар", зазначає Томенко в коментарі.

"У день моніторингу з менше чотирьох годин "власного" виробництва Севастопольської державної телерадіокомпанії одну годину склала програма з промовистою назвою "К.П.З." і ще 2 години – безперервна музика відповідного характеру", – додає він.

Томенко нагадує, що державні телерадіокомпанії перебувають в підпорядкуванні органів державної влади, зокрема Державного комітету з телебачення і радіомовлення.

"Цей крок Нацради є першим, але він має бути не останнім. Попереду велика робота по приведенню радіо простору України у відповідність з моральними орієнтирами й вимогами нашого народу", – зазначає він.

"Хочу відзначити, що така робота нині ускладнена у зв‘язку з тим, що й сама влада не відповідає цим моральним орієнтирами і вимогам", – підкреслив Томенко.

Він висловив переконання, що "масштабна діяльність цієї та подібних радіостанцій, які порушують законодавство України, не може відбуватися без сприяння виконавчої влади".

"За сприяння влади в Україні навмисне деморалізується народ, підриваються устої людської та національної гідності, підривається моральність. Населення привчається до норм поведінки, властивих "зоні", з тим, щоб зменшити здатність членів суспільства до громадянської солідарності та рівень вимог суспільства до влади", – зазначив Томенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування