Симоненко пообіцяв Кучмі вибити фундамент у корупціонерів

П'ятниця, 19 березня 2004, 14:14
Голова Рахункової палати України Валентин Симоненко під час зустрічі з президентом Леонідом Кучмою пообіцяв вибити фундамент і прояв корупційних дій і розкрадань в особливо крупних розмірах.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Симоненко зазначив, що "за експертною оцінкою Рахункової палати, фінансові ресурси державного бюджету перевищили в 2003 році 106 млрд. грн., проте в прибуткову частину було акумульовано фактично лише 54 млрд. грн".

"Ми даємо коротку характеристику тих грошових потоків, які необхідно урегулювати, щоб бюджет був адекватний тим соціально-економічним реаліям, які у нас є. Тоді ми, згідно з вашим указом ["Про систему заходів щодо усунення причин та умов, які сприятимуть злочинним проявам і корупції"], і виб'ємо фундамент і прояв корупційних дій і прояв розкрадань в особливо крупних розмірах”, – зауважив Симоненко.

У ході розмови Кучма сказав, що розуміє роль і значення Рахункової палати. Він також зазначив, що "часто користується матеріалами, які постійно отримує, а в основному – це проблемні питання, про які Рахункова палата інформує президента".

"Коли ми спільними зусиллями так працюємо, я думаю, що ми отримаємо результат. Наше завдання – і надалі працювати над тими проблемними питаннями, яких в Україні більш ніж достатньо, починаючи з бюджету як головного економічного закону", – зазначив Кучма.

Темою розмови, крім того, були недоліки з використанням бюджетних коштів у вугільній галузі, шляхи їх подолання та питання цінової політики у цій сфері.

Симоненко представив главі держави доповідь Рахункової палати щодо результатів перевірок та аналізу використання коштів Державного бюджету України, передбачених на державну підтримку вугільної галузі.

Він, зокрема, поінформував президента України, що протягом 6 років на виконання заходів, пов`язаних з процесами ліквідації неперспективних та збиткових вугледобувних підприємств, із Державного бюджету України спрямовано майже 3,6 млрд. грн., однак, за інформацією Міністерства палива та енергетики, лише 8 вугледобувних підприємств з 103-х переданих на закриття списано з держаного реєстру підприємств.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування