ЛИТВИН ВІДМІНИВ ПОЇЗДКУ ДО КИТАЮ, ЩОБ НЕ ПРОВАЛИТИ ПОЛІТРЕФОРМУ

П'ятниця, 19 березня 2004, 16:45
Спікер парламенту Володимир Литвин переніс запланований на 21-25 березня офіційний візит до Китайської Народної Республіки через те, що парламент має розглядати наступного тижня дуже важливі питання.

Про це він заявив у п’ятницю під час одноденної робочої поїздки до Волинської області.

Відповідаючи на запитання журналістів, Литвин нагадав, що парламент прийняв рішення працювати наступного тижня у пленарному режимі.

За його словами, питання, які розглядатимуться у сесійній залі, є настільки важливими, що навіть довелось перенести запланований на 21-25 березня офіційний візит до Китайської Народної Республіки “попри заплановані зустрічі на найвищому рівні з керівництвом країни і Всекитайських зборів народних представників”.

"На наступному тижні очікується прийняття складних рішень, які можуть поляризувати парламент", – зазначив Литвин.

Втім, він висловив впевненість, що парламент працюватиме "штатно, у чіткій відповідності до Регламенту". "Я думаю, що блокування парламенту не буде, не можна вступити в одну річку двічі", – сказав спікер.

"Треба не бігти і брати бар’єри, а приймати важливі рішення, зокрема, працювати над законопроектами, які сприятимуть наповненню бюджету, тим більше, що попри економічні успіхи, з якими ми ознайомились під час поїздки на Волинь, соціальні проблеми, зокрема зарплати й пенсії, залишаються гострими", – наголосив голова Верховної Ради.

Під час робочої поїздки Литвин також ознайомився з роботою Заборольської сільської ради (Луцький район), відвідав сільськогосподарське приватне підприємство “Рать” (с. Ратнів Луцького району), яке виробляє молочну продукцію та займається племінним тваринництвом.

У м. Берестечко (Горохівський район) керівник українського парламенту побував у районній лікарні № 2. Під час зустрічі з жителями міста Литвин обговорив низку питань, що торкаються соціальної сфери.

Як повідомлялося раніше, у м. Луцьк Литвин взяв участь у нараді з керівниками органів місцевого самоврядування області, депутатами, присвяченій підбиттю підсумків роботи сільських, селищних, міських рад у 2003 році та завданням на 2004 рік.

Литвин вже неодноразово був змушений відміняти свої поїздки. Так, на початку 2004 року він відклав поїздку до Німеччини, оскільки туди з візитом відбув президент Кучма. А в 2003 Литвин ледь не загнув, повертаючись з Японії, через недбалість дозаправників у російському Хабаровську, які залили в український літак неякісне пальне.

Як повідомив у четвер журналістам політкоординатор більшості Степан Гавриш, ухвалення змін до Конституції в цілому "теоретично" може відбутися у наступний четвер, 25 березня.

Читайте також:

25 березня буде змінено Конституцію і почнеться революція?

Політреформу хочуть завершити найближчими тижнями. Тоді ж і революцію

Всю владу – конституційному суду?!


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування