ПІД ЮЩЕНКА СТВОРИЛИ ВИБОРЧИЙ БЛОК, КУДИ ЗАПРОСИЛИ "БАТЬКІВЩИНУ" І СПУ

Субота, 20 березня 2004, 15:02
В Україні створено перший виборчий блок для участі у виборах президента країни, кандидатом від якого буде висунутий народний депутат, лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко.

Відповідне рішення ухвалене у суботу, 20 березня, на з’їзді Народного руху України, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Представники партії обговорили перспективи участі у майбутніх виборах президента України. Голова партії Борис Тарасюк у своєму виступі наголосив на важливості майбутніх виборів глави держави для подальшої долі України. "Вибори дадуть відповідь на питання, чи позбудеться Україна авторитаризму, чи стане наша держава на рейки демократії", – зазначив Тарасюк.

Він також наголосив, що без об’єднання демократичних сил держави перемога на виборах буде дуже проблематичною і заявив про необхідність утворення блоку.

Учасники зборів прийняли ухвалу "Про утворення виборчого блоку для участі у виборах президента України".

В документі зазначається, що з метою об’єднання зусиль патріотичних, національно-демократичних, реформаторських сил під час виборів президента України 2004 року, відповідно до Закону України "Про вибори президента України", діючи на підставі Статуту, НРУ візьме участь у створенні блоку для участі у виборах президента України спільно з іншими громадсько-політичними організаціями.

Також НРУ запропонував виборчому блоку підтримати Віктора Ющенка на виборах глави держави.

Відповідно до рішення з'їзду, НРУ повинен створити виборчий блок разом із низкою національно-демократичних партій і громадських організацій, зокрема, з Українською народною партією, партією "Реформи і Порядок", Всеукраїнським об'єднанням "Батьківщина", Соцпартією, партією "Солідарність", Республіканської християнської і рядом інших.

Усього в рішенні з'їзду перераховані 40 політичних партій і організацій, що ввійдуть у блок, зазначає Інтерфакс-Україна.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування