Кучму просять не підписувати закон про вибори президента

Понеділок, 22 березня 2004, 09:37
Асоціація політичних консультантів України закликала президента Кучму не підписувати ухвалений парламентом 18 березня закон про вибори президента України, повідомляє "Німецька хвиля".

Незадоволення Асоціації викликало вилучення з тексту закону норми про спостереження за виборами з боку українських громадських організацій.

Автори звернення до президента Кучми нагадують, що згідно з новим законом, право спостереження за виборами надається лише представникам кандидатів в президенти, які неспроможні охопити всі виборчі дільниці кваліфікованими спостерігачами, та міжнародним організаціям, спостерігачі від яких не завжди спроможні адаптуватися до специфіки фальсифікацій виборів на пострадянському просторі.

Своєю заявою Асоціація політконсультантів приєдналася до протестів проти нового закону з боку Комітету виборців України.

Речник КВУ Олександр Черненко нагадав, що новий закон порушує й міжнародні зобов‘язання України: "Присутність спостерігачів від недержавних організацій (НДО) передбачена Копенгагенською угодою про чесні вибори, яку ратифікувала Україна".

"За останніми соціологічними опитуваннями, 90% громадян вважає, що вибори мають моніторити недержавні організації", – зазначає він.

Комітет виборців покладає відповідальність за вилучення норми про громадських спостерігачів на фракцію комуністів та частину депутатів більшості, а також відзначає пасивність парламентської опозиції.

Читайте також:

ВЕРХОВНА РАДА УХВАЛИЛА ЗАКОН ПРО ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування