Верховна Рада перевірить, чи тисне СДПУ(о) на "Нашу Україну" у Львові

Понеділок, 22 березня 2004, 10:00
Спеціальна комісія Верховної Ради вивчатиме політичну ситуацію на Львівщині та факти тиску на депутатів районних та обласної рад. Про це повідомив голова Львівської облради Михайло Сендак, інформує "Німецька хвиля".

До складу комісії увійшли народні депутати, голови обласних рад, представники Асоціації міст України. Найімовірніше, свою роботу на Львівщині комісія розпочне з понеділка, повідомив голова Львівської облради.

"Завдання комісії – вивчити політичну ситуацію і ті протистояння, які, на жаль, є на сьогодні. Уже всі про це знають. Йде переслідування депутатів, які симпатизують чи є членами фракції "Наша Україна", – зазначив Сендак.

За його словами, вона працюватиме впродовж тижня під керівництвом депутата Анатолія Матвієнка. Результати роботи буде оголошено на сесії Верховної Ради.

З початку року близько десятка депутатів Львівської обласної ради звернулися з письмовими заявами до голови Верховної Ради, генпрокурора та прем’єр-міністра України про погрози на їхню адресу та утиски через політичні переконання, повідомив Михайло Сендак.

Вони також заявляли, що цей тиск чиниться з боку місцевої СДПУ(о) та львівської податкової, яку раніше очолював молодший брат голови президентської адміністрації та лідера СДПУ(о) Сергій Медведчук.

Минулого тижня у Верховній Раді створено комісію, яка вивчатиме конкретні факти тиску на депутатів різних рівнів та членів їхніх родин, про які йдеться у зверненнях.


Читайте також:

Безсмертний провів таємну зустріч у Львові, щоб захистити "Нашу Україну" від СДПУ(о)


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...