Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГАВРИШ І ЛИТВИН ПОСВАРИЛИСЯ ЧЕРЕЗ СТРОКИ ПРОВЕДЕННЯ ПОЛІТРЕФОРМИ

Понеділок, 22 березня 2004, 10:22
В вівторок Верховна Рада не буде розглядати законопроект про вибори народних депутатів України.

Про це заявив спікер Володимир Литвин у понеділок на погоджувальній нараді керівників фракцій і груп Верховної Ради в керівництва парламенту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Литвин підкреслив, що це питання не буде виноситися на розгляд парламенту через те, що депутатам потрібен час на ознайомлення з текстом документа.

Виступаючи на погоджувальній нараді, координатор парламентської більшості Степан Гавриш повідомив, що конституційна комісія 19 березня завершила роботу над законопроектом і 20 березня по п'ять екземплярів цього документа, підготованого до другого читання, були надіслані кожній фракції та групі.

За словами Гавриша, у понеділок о 14.00 відбудеться чергове засідання конституційної комісії.

Керівник більшості, звертаючись до спікера, відзначив, що комісія готова до того, щоб парламент у вівторок виніс першим питанням цей законопроект. Крім того, комісія просить внести до порядку денного і прийняти рішення по проекту постанови про завершення процедури прийняття пропозицій до законопроекту про вибори в місцеві органи влади для того, щоб вже в середу, 24 березня, комісія могла розглянути цей документ, щоб 25 березня винести його на розгляд у сесійну залу.

Гавриш також висловив думку, що не пізніше середи конституційна комісія зможе ухвалити рішення по процедурі розгляду законопроекту про внесення змін у Конституцію (№4105).

Литвин, звертаючись до Гавриша, нагадав, що він є керівником більшості, а не главою парламенту. Спікер підкреслив, що "у документі близько 300 сторінок", і тому, перш ніж розглядати його в залі, депутати повинні з ним ознайомитися.

У той же час в інтерв'ю УНІАН координатор парламентської більшості Степан Гавриш заявив, що завершити політичну реформу (ухвалити закон про внесення змін у Конституцію ) на цьому тижні буде надзвичайно складно через протидію з боку опозиції.

Гавриш підкреслив, що план дій більшості на цей тиждень полягає у завершенні політичної реформи, зокрема, остаточному голосуванні щодо конституційних змін. "Звичайно, це може відбуватися у жорсткому, майже екстремальному режимі, і думаю, що це можливо лише теоретично", – сказав Гавриш.

На його переконання, усе залежатиме від того, як представники більшості зможуть домовитись між собою, а також врахувати позицію голови Верховної Ради, яка полягає у тому, що Володимир Литвин діятиме виключно у межах Регламенту ВР.

"Нам необхідно узгодити наші бажання з вимогою діяти у межах Регламенту максимально. Це означає одне: що ми маємо мати спільну позицію, яка повинна бути побудована виключно на тому, що питання політичної реформи вимагає 300 голосів депутатів, які мають право провести її у межах Регламенту", – сказав Гавриш.

За його словами, все залежатиме і від організації процесу розгляду конституційних змін, а також документів, які "наповнюють" політичну реформу (законопроекти та проекти постанов, які містяться у політичній угоді фракцій і груп).

Як підкреслив координатор більшості, багато залежатиме і від дій опозиції, яка, на його думку, може діяти надзвичайно критично. Він не виключає, що опозиція може вдатися до блокування роботи парламенту. "Це все одно, що війна з ломакою, коли можна розтрощити все, що є в людині", – додав Гавриш.

У координатора більшості виникає питання: навіщо блокувати роботу парламенту, якщо можна "воювати цивілізованим чином – боротися за допомогою інтелекту, дотримуючись при цьому Регламенту".

Блокування з боку "Нашої України", за його словами, може викликати взагалі подив, оскільки вона нещодавно запропонувала свій варіант політичної реформи. "Отже, вона "за", але вона "проти" одночасно, а так не може бути", – сказав Гавриш.

Читайте також:

"Антиющенко-2" й "Антиющенко-3" як додаток до реформи

25 березня буде змінено Конституцію і почнеться революція?

ЛИТВИН ВІДМІНИВ ПОЇЗДКУ ДО КИТАЮ, ЩОБ НЕ ПРОВАЛИТИ ПОЛІТРЕФОРМУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: