Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН ПЕРЕНІС ПОЛІТРЕФОРМУ НА КВІТЕНЬ

Понеділок, 22 березня 2004, 12:31
Голова Верховної ради України Володимир Литвин прогнозує, що парламент зможе внести зміни в Конституцію на початку квітня.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у понеділок, відзначивши, що таке рішення може бути прийнято, якщо будуть розпочаті послідовні кроки, якщо парламент "буде крок за кроком рухатися й приймати ті рішення, що записані в політичній угоді".

Він також повідомив, що законопроект про вибори народних депутатів у другому читанні буде розглянутий у парламенті в четвер, 25 березня.

За його словами, конституційна комісія повинна доопрацювати цей документ до четверга, крім того, над ним будуть працювати юридичне й науково-експертне управління парламенту.

За словами Литвина, у середу законопроект буде розданий депутатам для ознайомлення, а в четвер - буде винесений на розгляд і голосування в другому читанні, і, не виключено, що в цілому, як закон.

Відповідаючи на питання журналістів, чому було прийнято таке рішення,
Литвин сказав: "Є елементарна логіка - народні депутати повинні ознайомитися з документом".

"Не думаю, що сьогодні можна нав'язувати поведінку Верховній Раді, тому що це призведе до збурення парламенту", - відзначив спікер.

"Я смію брати на себе сміливість і прогнозувати, що хтось сьогодні має бажання розбурхати парламент і підвищити температуру до критичної оцінки і потім запропонувати в якомусь куті проголосувати за зміни (законопроект про внесення змін у Конституцію) у цілому", - підкреслив Литвин.

За словами спікера, усе повинно відбуватися відповідно до регламенту й домовленостей між фракціями й групами.

За словами Литвина, представники фракцій "Наша Україна" і БЮТ також висловилися за необхідність ознайомитися із законопроектом про вибори народних депутатів. На думку спікера, якщо усе буде відбуватися в рамках регламенту, то не буде причин для блокування роботи Верховної Ради.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ГАВРИШ І ЛИТВИН ПОСВАРИЛИСЯ ЧЕРЕЗ ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ ПОЛІТРЕФОРМИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...