Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз розтягує зміни до Конституції ще на місяць

Понеділок, 22 березня 2004, 13:37
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз переконаний, що "процедурно не вийде" прийняти зміни до Конституції раніше, ніж у кінці квітня.

Про це він сказав в інтерв`ю журналістам, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що в парламенті, з одного боку, спостерігається бажання прискорити процедуру розгляду і ухвалення законопроекту про внесення змін до Конституції, а з іншого боку – "іде блокування".

Він зазначив, що свідченням цього є конфлікт координатора парламентської більшості Степана Гавриша та голови ВР Володимира Литвина на Погоджувальній раді в понеділок.

Водночас Мороз зазначив, що "гарно розводить ці позиції сам регламент".

Він повідомив, що в понеділок відбудеться засідання Конституційної комісії парламенту, де розглядатиметься остаточно законопроект про вибори народних депутатів з тим, що у четвер, 25 березня, він був винесений на голосування Верховної Ради України.

Говорячи про те, що зміни до Конституції можуть бути ухвалені десь наприкінці квітня, Мороз зазначив, що причинами для цього є "кілька моментів", які виникають у зв`язку з різними тлумаченнями. Він не виключає того, що, можливо, доведеться закон про внесення змін до Конституції ще раз посилати на розгляд Конституційного суду.

За його словами, Конституційний суд вважає, що навіть якщо в тексті змінена кома, то законопроект має знову розглядати КС. Водночас він зазначив, що Конституція такої процедури на передбачає і він також вважає це недоцільним.

За його словами, серед моментів, які викликають двозначність, є зокрема те, що необхідно буде узгодити терміни виборів депутатів місцевих органів влади і депутатів Верховної Ради України.

Мороз зазначив, що фракція СПУ виступає за те, щоб в прикінцевих положеннях передбачалося, що всі зміни до Конституції мають бути введені з 2006 року. Мороз зазначив, що, розуміючи те, що парламентська більшість, скоріш за все, не підтримає цю пропозицію, СПУ готова іти в цьому питанні на переговори і шукати компромісів.

Мороз наполягає на тому, що всі законопроекти, зокрема про вибори народних депутатів, про вибори депутатів до органів місцевого самоврядування, про вибори президента України, мають бути проголосовані, підписані президентом і оприлюднені, і лише після цього можуть бути прийняті зміни до Конституції України.

Читайте також:

ГАВРИШ І ЛИТВИН ПОСВАРИЛИСЯ ЧЕРЕЗ СТРОКИ ПРОВЕДЕННЯ ПОЛІТРЕФОРМИ

"Антиющенко-2" й "Антиющенко-3" як додаток до реформи

25 березня буде змінено Конституцію і почнеться революція?

ЛИТВИН ВІДМІНИВ ПОЇЗДКУ ДО КИТАЮ, ЩОБ НЕ ПРОВАЛИТИ ПОЛІТРЕФОРМУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування