Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвину поки не загрожує звільнення

Понеділок, 22 березня 2004, 14:11
Координатор парламентської більшості Степан Гавриш заявляє про неприпустимість дискусії про можливість зняття Володимира Литвина з посади голови Верховної Ради України.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам по закінченню погоджувальної наради лідерів депутатських груп і фракцій у керівництва парламенту в понеділок у Києві.

"Дійсно, від глави Верховної Ради залежить усе більше і більше, але будь-яких дискусій щодо голови Верховної Ради України не тільки не було, але (вони) і не припустимі, оскільки голова Верховної Ради є продуктом парламентської більшості, саме вона (більшість) привела його в це крісло, і порушувати дане питання зараз, реагувати на якісь емоції означало б розписатися у власному безсиллі", – заявив Гавриш, відповідаючи на питання про те, чи не виникало питання про відставку Литвина, оскільки тепер від нього дуже багато залежить.

Разом з тим Гавриш підкреслив, що парламентська більшість веде зі спікером українського парламенту дискусію. "У тому числі і я. Я шукаю з ним взаєморозуміння. Я не миротворець, я координатор. Моє завдання – вести лінію парламентської більшості, і якщо вона буде такою, я буду вважати, що це для мене є завданням, інакше я не повинен там бути, як координатор", – сказав він.

За словами Гавриша, можливо, дане питання буде обговорюватися на консультаційній нараді більшості. Він також висловив думку, що президент теж може висловити з цього приводу свою думку, оскільки уособлює інститут, "який максимально ефективно веде політичну реформу".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ГАВРИШ І ЛИТВИН ПОСВАРИЛИСЯ ЧЕРЕЗ ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ ПОЛІТРЕФОРМИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування