Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога погрожує посадити в тюрму членів виборчкому в Мукачевому

Понеділок, 22 березня 2004, 15:12
Народний депутат Віктор Балога ("Наша Україна") повідомив членам Мукачівської виборчої комісії, що за невиконання рішення Мукачівського суду стосовно реєстрації його кандидатом в мери членам виборчкому доведеться нести кримінальну відповідальність.

Про це повідомляє прес-служба регіонального штабу "Нашої України".

Як відомо, Мукачівський суд зобов'язав зареєструвати Балогу кандидатом в мери після відмови виборчкому. Однак це рішення протягом десяти днів не було виконане, приміщення виборчкому закрите, а всі його члени перебувають на лікарняному.

Більше того, зазначається в листі, комісія фактично перестала функціонувати з 15 березня – приміщення, в якому має працювати МТВК, зачинено, і, відповідно, кандидати і виборці не мають можливості звернутись до комісії.

Балога звернув увагу членів виборчокму, що невиконання рішень суду теркомісією тягне за собою кримінальну відповідальність згідно зі ст. 157 Кримінального кодексу України: "перешкоджання насильством, обманом, погрозами, підкупом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним президентом України, народним депутатом України, депутатом місцевої ради або міським головою".

Він нагадав, що ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років; а якщо такі діяння вплинули на результати голосування або виборів, то вони караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.

Крім того, наголосив Віктор Балога, відповідно до ст. 382 Кримінального кодексу України "умисне невиконання службовою особою вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрало законної сили, або перешкоджання їх виконанню карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років".

Віктор Балога також зауважив, що за порушення законодавства рано чи пізно доведеться відповідати особисто членам комісії, "а не тим, хто діє в тіні". "Я розумію, що все це відбувається не з Вашої ініціативи, що Вас використовують у своїх брудних оборудках певні політичні сили", – говориться у зверненні нардепа.

Читайте також:

У Мукачевому виборчком став віртуальним. Туди стягується "спецназ"

В Мукачевому продовжують не реєструвати опозиційних кандидатів

Балога просить Кучму врятувати вибори в Мукачевому


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування