Васильєву доручать перевірити проект Медведчука-Симоненка на предмет фальсифікації

Понеділок, 22 березня 2004, 18:12
Народний депутат України Микола Катеринчук заявив, що має намір звернутися до Генпрокуратури з вимогою розслідувати факт фальсифікації документа №4105 про внесення змін до Конституції України.

Про це повідомляє у понеділок сайт "Нашої України".

Катеринчук нагадав, що нещодавно Конституційний суд оприлюднив висновки щодо так званого "законопроекту Медведчука-Симоненка" про внесення змін до Конституції України, що означає, що народні депутати мають право вже на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради розглянути цей документ у другому читанні.

"Ретельно перевіривши цей законопроект, ми звернули увагу на те, що парламентарії голосували за документом №4105, який відрізнявся від редакції, підготовленої тимчасовою спеціальною парламентською комісією Верховної Ради. Я навіть можу стверджувати, що ця розбіжність могла статися внаслідок умисної фальсифікації", – заявив народний депутат Катеринчук.

Пояснюючи суть конфлікту, він повідомив, що перед сумнозвісними подіями 24 грудня 2003 року на засіданні тимчасової спеціальної комісії з питань внесення змін до Конституції депутат Оніщук запропонував свою редакцію однієї зі статей законопроекту.

Представники спецкомісії, за словами Катеринчука, підтримали пропозицію Оніщука, однак виявилося, що у розданому перед голосуванням проекті закону про внесення змін до Конституції ця поправка не була врахована.

"Втім, більшовики та комуністи "ручним" голосуванням ухвалили розданий їм законопроект, проігнорувавши, таким чином, поправку депутата Оніщука. Після голосування законопроект №4105 надійшов на експертизу в Конституційний суд. Однак КС у своєму висновку посилається на поправку Оніщука", – повідомив представник "Нашої України".

"Я не розумію, за якими документами працює Конституційний суд України. Ми вимагаємо ретельного розгляду цієї справи і сподіваємося на належну реакцію правоохоронних органів на цей ганебний факт, який мав місце під час внесення змін до Основного Закону", – зазначив Катеринчук.

Катеринчук повідомив про свій намір звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою провести службове розслідування.

"Ми вимагатимемо від регламентного комітету Верховної Ради, щоб він дав оцінку цьому інциденту, а також будемо просити голову Верховної Ради втрутитися в це питання, зробити певні висновки і припинити безлад у підготовці змін до Конституції України", – підкреслив Микола Катеринчук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування